Accident la centrala nucleară de la Cernavodă. Există și o victimă

Madlen Moraru 08.07.2020, 10:01
Accident la centrala nucleară de la Cernavodă. Există și o victimă

S-a produs un accident la centrala nucleară de la Cernavodă. Există și o victimă în urma momentelor de groază care au avut loc cu o zi în urmă. Bărbatul lucra în incinta unității având un contract cu reprezentanții de la Cernavodă.

Accident la centrala nucleară de la Cernavodă. Există și o victimă

Accidentul la centrala nucleară de la Cernavodă a avut loc cu puțin timp înainte de ora 12:00, fiind vorba despre un lăcătuș mecanic ce muncea la un perete al reactorului. Bărbatul a decedat cu o zi în urmă, marți, când o placă de mare tonaj din plumb a picat direct peste el și l-a strivit. Incidentul tragic a fost înregistrat când victima lucra la o parte a peretelui ce protejează reactorul. Placa respectivă s-ar fi desprins și i-a picat bărbatului drept în cap.

Victima, un bărbat de 47 de ani, lucra la centrala nucleară de la Cernavodă având un contract de muncă încheiat la respectiva unitate. Alături de colegi se asigura că placa de plumb era instalată corespunzător pe peretele centralei. Din nefericire, însă, aceasta s-a desprins și i-a căzut în cap, acoperindu-i în întregime trupul. Accidentul de muncă a fost unul ce i-a îngrozit pe colegii săi.

Accident la centrala nucleară de la Cernavodă. Există și o victimă
Accidentul de la centrala nucleară de la Cernavodă a avut loc cu o zi în urmă

Mai este cunoscut că încă de pe 20 iunie 2020, Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă a fost sistată, pentru o revizie tehnică. Muncitorul care și-a pierdut viața făcea parte dintr-o echipă care lucra la demontarea unui perete de protecție biologică de pe reactor. Peretele este în întregime dotat în acest mod cu plăci imense din plumb, potrivit Digi24.

La fața locului a ajuns de urgență și un echipaj al serviciului de Ambulanță cu care are încheiat un contract centrala de la Cernavodă. Medicul a constatat decesul și un inspector al ITM a deschis o investigație cu privire la accidentul de muncă. Cele două reactoare nucleare de la centrala Cernavodă produc un total de 20% din energia electrică a țării.

Conducerea Societății Naționale Nuclearelectrica (SNN) a confirmat decesul printr-un comunicat de presă:

„În data de 7 iulie, la CNE Cernavodă a avut loc un accident care a rezultat în decesul unui coleg, care face parte din personalul contractor. Din păcate, deși serviciul de ambulanță a ajuns la fața locului în timp rapid, s-a constatat decesul.

În prezent, se realizează investigațiile aferente pentru a afla cauzele care au condus la accident. SN Nuclearelectrica SA prezinta condoleante familiei si regreta profund acest accident”.

Urmăriți Impact.ro și pe