Accident în județul Iași, 17 persoane transportate la spital. Un autotren și un microbuz au fost implicate

Iancu Andreea 15.05.2021, 21:31

Un accident rutier teribil a avut loc în județul Iași, după ce un autotren și un microbuz s-au ciocnit. În urma impactului, microbuzul, care transporta mai multe persoane, s-a răsturnat pe drum. Accidentul a avut loc în zona localității Vânători și pentru gestionarea acestuia au fost implicate mai multe echipaje operative. De asemenea, 17 persoane dintre cele care se aflau în acel moment în cele două autovehicule, au fost transportate la spital.

Un accident, între un autotren și un microbuz, a avut loc în județul Iași

Reprezentanții ISUJ Iași au transmis în cursul acestei seri că un autotren și un microbuz au fost implicate într-un accident rutier, în județul Iași. Cele două s-au ciocnit în zona localității Vânători și au dus la rănirea a 17 persoane. Dat fiind faptul că numărul de persoane implicate în accident este unul crescut, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, la fața locului au ajuns 2 mașini de Pompieri, 1 autospecială de descarcerare și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare și 1 autospecială pentru transport victime multiple, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Iași, slt. Georgica Onofreiasa.

17 persoane au fost transportate la spital

Totodată, la fața locului au ajuns mai multe echipaje care au preluat răniții. În accidentul rutier din județul Iași au fost implicate 17 persoane, acestea fiind transportate la spital pentru investigații. Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-au numărat 12 adulți și un minor, aceștia fiind totuși conștienți în timpul acțiunii echipajelor de intervenție. Deocamdată, misiunea se află în desfășurare, după cum au transmis reprezentanții ISJU Iași.

Totodată, pentru optimizarea intervenției, în teren acționează și 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de terapie intensivă mobilă și 2 ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Din cele 17 persoane implicate în acest incident rutier, 13 (12 adulți + 1 minor) au fost transportate la spital conștiente, pentru investigații suplimentare. Misiunea este în dinamică, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Iași, slt. Georgica Onofreiasa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI