VIDEO

Accident grav pe E85, între un autoturism și un TIR. Șoferița a rămas captivă în mașină; trafic blocat pe ambele sensuri

Cătălina Burghelea 13.04.2022, 08:12
Accident grav pe E85, între un autoturism și un TIR. Șoferița a rămas captivă în mașină; trafic blocat pe ambele sensuri

Un accident rutier grav a avut loc, miercuri dimineață, pe E85, în județul Suceava. O mașină și un TIR s-au ciocnit violent, fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare la o victimă rămasă prinsă între fiarele contorsionate. Din cauza impactului puternic, autoturismul a ajuns pe câmp. Coliziunea s-a petrecut în jurul orei 7.00 pe DN2 (E85), la intrarea în orașul Siret.

Impact violent între un autoturism și un TIR. O femeie a rămas încarcerată

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava anunță producerea unui accident pe E85, la intrarea în orașul sucevean Siret. Un autotren și un autoturism s-au izbit violent. În urma evenimentului rutier, o femeie (conștientă și cooperantă) a rămas încarcerată în mașină. La fața locului au ajuns pompierii militari ai Detașamentului Siret. După extragerea victimei (35 de ani), aceasta a fost preluată de către echipajul de prim ajutor și va fi dusă la spital.

„În urma evenimentului, o femeie (conştientă şi cooperantă) a rămas încarcerată în autoturism. După extragerea acesteia, a fost preluată de către echipajul de prim ajutor şi va fi transportată la spital”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Pe E85 intervin pompierii militari ai Detașamentului Siret cu o autospecială de stingere și echipament pentru descarcerare, având sprijinul unui echipaj SAJ. Traficul la intrarea în orașul sucevean Siret este blocat pe ambele sensuri.

Foto Suceava Smartpress
Foto Suceava Smartpress

Tragedie în județul Suceava. Un mort și doi răniți grav

Tot în județul Suceava a avut loc, marți, o tragedie. Un tânăr și-a pierdut viața și alți doi se află în stare gravă, după ce un autoturism Audi s-a rupt în două la impactul cu un stâlp de electricitate. Șoferul care conducea autoturismul Audi înmatriculat în România, dar cu volan pe partea dreaptă, în vârstă de 21 de ani, a intrat în depășirea unei coloane de vehicule poziționată în spatele unui MiniCooper, la volanul căruia se afla o tânără de 27 de ani, care se angajase într-un viraj la stânga, pe o stradă secundară.

Pentru a evita coliziunea cu acea mașină, conducătorul auto a virat stânga, intrând direct în stâlpul de energie electrică. Impactul a fost atât de puternic, încât autovehiculul s-a rupt în două. Pasagerul decedat pe loc avea 18 ani și era din Rădăuți. Cei doi suceveni aflați în stare gravă la spital sunt șoferul (21 de ani) și un alt pasager (19 ani).

„În jurul orei 12:12, pe raza municipiului Rădăuţi s-a petrecut un grav accident rutier, soldat cu decesul unei persoane. Din primele verificări, efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că un bărbat în vârstă de 21 de ani din comuna Gălăneşti a condus autoturismul pe strada Putna din municipiu. La un moment dat, a intrat în depăşirea unei coloane de vehicule, în încercarea de a evita coliziunea cu un autoturism care semnaliza schimbarea direcţiei de mers la stânga a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un stâlp de înaltă tensiune. În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul unui tânăr în vârstă de 18 ani, pasager în maşina condusă de bărbatul de 21 de ani, dar şi rănirea gravă a şoferului şi a altei persoane de 19 ani. În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii uciderii din culpă şi vătămării corporale din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate toate circumstanţele producerii evenimentului rutier”, a explicat Ionuț Epureanu, IPJ Suceava.

Au intervenit mai multe echipaje SMURD

La locul accidentului au intervenit pompierii militari cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare și ambulanța SMURD B2) și trei echipaje SAJ. De asemenea, a fost prezentă și ambulanța SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă).

Șoferul vinovat are permis valabil și i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Femeia din MiniCooper nu a fost rănită, autovehiculul fiind doar ușor acroșat de Audi. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...