Accident grav în Vrancea. Un autocar cu zeci de copii și mame din Ucraina s-a răsturnat pe șosea

Ioana Bucur 27.08.2022, 08:52
Accident grav în Vrancea. Un autocar cu zeci de copii și mame din Ucraina s-a răsturnat pe șosea

Un accident grav s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o șosea din Vrancea. Un autocar în care călătoreau zeci de copii și mame din Ucraina s-a răsturnat pe șosea, în localitatea Garoafa. 23 de rănți au fost preluați de ambulanțe.

Accident grav în Vrancea

Un accident grav s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o șosea din Vrancea. Un autocar în care călătoreau zeci de copii și mame din Ucraina s-a răsturnat pe șosea, în localitatea Garoafa.

Din primele informații, 23 de persoane rănite au fost preluate de ambulanțe.

Accidentul s-a produs în jurul orei 2:30 dimineața, pe DN2 – E85, când șoferul autocarului a pierdut controlul volanului și a lovit un podeț. În urma impactului, autovehicului s-a răsturnat pe o parte.

Prefectul județului Vrancea a oferit primele informații de la fața locului. Nicușor Halici a declarat că există 23 de răniți care au fost deja transportați la spital. Dintre aceștia, patru copii au vârste cuprinse între cinci și 16 ani.

Accident grav în Vrancea. Un autocar cu zeci de copii și mame din Ucraina s-a răsturnat pe șosea

Un autocar în care se aflau zeci de mame și copii din Ucraina s-a răsturnat

Potrivit prefectului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa.

23 de persoane au fost duse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă”, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Se pare că autocarul, în care erau mame și copii din țara vecină, venea din Turcia și se îndrepta spre Ucraina. Primarul comunei Garoafa a precizat că au fost trimise 13 ambulanțe pentru a-i prelua pe răniți și a oferi primele îngrijiri medicale.

„Şoferul autocarului cu persoane din Ucraina, care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Ucraina, la intrare în Garoafa, la circa 300 de metri pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Focşani către Bacău, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ.

În autocar se aflau mame şi copii. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului intervenind circa 13 ambulanţe”, a precizat primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...