Accident grav cu 5 mașini în Brăila. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Cătălina Burghelea 14.02.2022, 09:37
Accident grav cu 5 mașini în Brăila. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Accident în lanț, luni dimineață, în Brăila. Cinci mașini s-au bubuit pe DN 22B, la ieșirea din oraș către Galați. Traficul pe ambele sensuri este blocat, informează IPJ Brăila. Circulația este întreruptă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului rutier din această dimineață.

Accident la ieșirea din Brăila, pe DN 22B. 5 mașini s-au ciocnit

Circulația rutieră este blocată, luni dimineaţă, pe DN 22B, în urma producerii unui accident în care au fost implicate cinci maşini. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că autovehiculele s-au lovit față-spate, la ieșire din municipiul Brăila către Galați.

„Cu puţin timp în urmă, pe DN 22B a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate cinci autovehicule. Din primele date, în urma evenimentului ar fi rezultat vătămarea corporală a două persoane”, a transmis IPJ Brăila.

Poliţiştii rutieri fac cercetări la locul accidentului, iar traficul este blocat pe ambele sensuri.

Foto DRDP Constanța
Foto DRDP Constanța

5 persoane rănite pe Șoseaua Buzăului

La începutul lunii ianuarie, tot în Brăila a avut loc un accident deosebit de grav. Trei autoturisme s-au ciocnit pe Șoseaua Buzăului, din municipiul Brăila. Cinci persoane au fost rănite, dintre care trei au rămas încarcerate. Una dintre victime a fost găsită de echipajele de salvare în stare de inconștiență.

Un șofer de 47 de ani a produs nenorocirea de pe drumul național

Răniții au fost preluați de echipajele SAJ și SMURD și transportați la UPU Brăila. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.

A intrat pe contrasens

Vinovat de producerea accidentului a fost un șofer de 47 de ani. În timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul național, dinspre Brăila către Lacu Sărat, în încercarea de a face loc unei mașini care se angajase anterior în depășire, brăileanul a frânat brusc, moment în care ar fi pierdut controlul volanului. Conducătorul auto a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu două autovehicule ce se deplasau pe sensul de mers Lacu Sărat-Brăila.

Unul dintre conducătorii auto a decedat pe patul de spital

Din păcate, unul dintre șoferii implicați în coliziunea frontală a murit pe patul de spital. Bărbatul de 68 de ani fusese adus la UPU în stop cardio-respirator. Ceilalți doi conducători implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„Astăzi (n.r. – 4 ianuarie), în jurul orei 11:30, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DN 2B, dinspre Brăila către Lacu Sărat, în încercarea de a face loc unui vehicul care se angajase anterior în depăşirea sa, ar fi frânat, moment în care ar fi pierdut controlul asupra volanului şi ar fi pătruns pe contrasens unde ar fi intrat în coliziune cu două vehicule ce se deplasau pe sensul de mers Lacu Sărat-Brăila.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a patru persoane, cu vârstele cuprinse între 41 şi 68 de ani, toate din Brăila, acestea fiind transportate la spital, unde bărbatul de 68 de ani a şi decedat. Ceilalţi doi şoferii implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat atunci IPJ Brăila.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...