Accident extrem de grav în localitatea Arbore, în urma căruia 17 copii au fost transportați la spital VIDEO

Elena Avramescu 03.03.2021, 17:55

Accident extrem de grav, soldat cu 26 de victime. Tragedie în localitatea Arbore din județul Suceava, după ce s-a produs un grav accident rutier între două autoturisme și un microbuz școlar. Se pare că în microbuz de aflau 19 copii și șoferul, iar în celelalte 2 autoturisme se aflau 6 persoane.

Accident extrem de grav, soldat cu 26 de victime

UPDATE A fost făcut bilanțul victimelor transportate la unități spitalicești, fiind vorba despre 23 de persoane, dintre care 17 minori și 6 adulți.

Conform informațiilor furnizate de IPJ Suceava, se pare că accidentul s-a produs în momentul în care unul din autoturisme a încercat să facă un viraj pe o stradă laterală, moment în care celalalt autoturism, care se afla în spatele acestuia, din cauză că nu păstra distanța regulamentară, a pătruns pe constrasens de unde venea un microbuz școlar.

Polițiștii deplasați la fața locului au constat faptul că un vehicul circula pe drumul județean din localitate, acesta fiind urmat de un alt autoturism. La un moment dat, primul vehicul a încetinit și a încercat să facă un viraj pe o stradă laterală moment în care celalalt vehicul care era în spatele acestuia, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, a încercat să evite contactul, a pătruns pe constrasens de unde venea venea un microbuz școlar care aparține Liceului Tehnologic din Cajvana.

În urma impactului dintre microbuzul școlar și vehiculul respectiv a rezultat vătămarea coporrală a mai multor persoane, atât a conducătorilor auto cât și a unor persoane aflate în interiorul microbuzului. Din fericire, starea elevilor fiind una bună, dar au fost transportați la unități medicale pentru evaluări preliminară. De asemenea, în urma evenimentului a rezultat și vătămarea corporală a conducătorilor a două autoturisme, respectiv a microbuzului, dar și a autoturismului care a pătruns pe contrasens și a doi pasageri din acest ultim autoturism și aceștia fiind transportați la unități medicale.

Au fost testați cu aparatul etilotest șoferii, valorile fiind negative. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală. Ulterior fiind solicitați la fața locului și partenerii instituționali din cadrul ISCTR pentru a verifica legalitatea transportului de elevi și a stabili dacă nu au fost săvârșite alte contravenții sau alte abateri în special cu privire la numărul de elevi transportați, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Accident în localitatea Arbore
Accident în localitatea Arbore

23 de răniți în accidentul rutier

Toate persoanele implicate în accident au fost duse la spital pentru mai multe investigații medicale. Astfel că au fost transportate 15 persoane la spital, iar alte 8 sunt pe drum spre UPU Suceava. În total, bilanțul a fost de 23 de răniți.

În total au fost implicate 26 de persoane, dintre care 19 elevi. S-a activat planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise 10 ambulanțe atât de la SAJ, cât și ambulanțe SMURD, dintre care una de transport victime multiple, precum și autospecială cu accesorii pentru descarcerare. Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical și în primă fază au fost duse la spital. Au fost transportate 15 persoane la spital, iar alte 8 sunt pe drum spre UPU Suceava. Bilanțul final însumând 23 de răniți. Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conștiente și cooperante, a declarat și Alin Găleată, ISU Suceava.

ȘTIRE INIȚIALĂ Ținând cont de numărul mare de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În aceste momente, la caz acționează 6 ambulanțe SAJ, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 echipaj de stingere.

Toți sunt conștienți  și cooperanți și sunt evaluați din punct de vedere medical. Persoanele implicate în accident vor fi evaluate medical de către echipajele prezente la fața locului, a precizat ISU Suceava.

Pentru moment, doar 7 persoane urmează să fie transportate la spital, însă misiunea este în dinamică. Urmează să fie evaluați încă doi adulti. În total, sunt evaluate 26 victime, dintre care 19 copii.

Vom reveni cu detalii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...