Accident de proporții epice în Rusia, din vina autorităților. ”Curg râuri de acid”

Madlen Moraru 20.07.2020, 11:40

Un accident de proporții epice s-a petrecut în Rusia, din vina autorităților. Momentele demne de scenariul unui film au avut loc recent, în plină pandemie, în această țară. Totul a fost filmat și prin intermediul unei drone, iar imaginile au ajuns mai apoi în mediul online, spre groaza tuturor.

Accident de proporții epice în Rusia, din vina autorităților. ”Curg râuri de acid”

Accidentul care a avut loc de curând în Rusia are proporții însemnate și poate fi catalogat ca un dezastru ecologic. Totul s-a petrecut din cauza autorităților, fiind semnalată această problemă la o fostă mină abandonată de cupru. Scurgerea masivă a avut un impact foarte nociv asupra zonei respective din Rusia.

Accident de proporții epice în Rusia, din vina autorităților. ”Curg râuri de acid”
Accidentul de proporții însemnate a avut loc recent, în Rusia, și e considerat un dezastru ecologic

Cei care au semnalat dezastrul natural produs de curând în Rusia au fost procurorii din această țară, care anchetează cazul. Momentele au avut loc în apropiere de satul Lyovikha. Este vorba despre o mină de cupru dezafectată, care a reușit să umple toată zona respectivă de reziduuri. Scenele au ieșit la iveală prin intermediul unui vlogger rus, care a publicat imaginile filmate cu drona pe contul său de Instagram. De aceea, locuitorii au putut vedea adevărul și au făcut nenumărate plângeri.

În prezent este anchetată o companie de care aparține acea mină de cupru. Se pare că reprezentanții locului au lăsat în mod voit ca reziduurilor de acid să se scurgă. Înregistrările și pozele din Munții Ural arată cum o vale întreagă, dar și o pădure au fost cuprinse de o nuanță foarte aprinsă de portocaliu.

„Procurorii din districtul Nizhny Tagil au început verificarea instituției care a permis scurgerea apelor uzate din mina Levikhinsky”, a anunțat Marina Kanatova, o purtătoare de cuvânt a procurorilor ruși, potrivit descoperă.ro.

Dezastrul natural din Munții Ural s-a produs după ce scurgerile de cupru din mină au inundat peisajul forestier. În filmulețele sale de pe rețelele sociale se poate vedea că nuanțele de portocaliu au pătruns și până în apele din zonă.

“Acum se scurg râuri de acid din interior (n.r.: din mină), otrăvind totul în jur”, a transmis vloggerul care a scos tot incidentul șocant la iveală.

Urmăriți Impact.ro și pe