Accident cu mai multe mașini pe DN1. Patru persoane, rănite. Elicopterul SMURD a intervenit la fața locului

Ana Anitoiu 19.04.2022, 17:08
Accident cu mai multe mașini pe DN1. Patru persoane, rănite. Elicopterul SMURD a intervenit la fața locului

Un accident cu mai multe mașini a avut loc, marți după-amiază, pe DN1, în zona orașului Otopeni din județul Ilfov. Patru persoane au fost rănite. Elicopterul SMURD se deplasează de urgență la fața locului. Traficul rutier pe sensul de mers către Ploiești este blocat în urma incidentului.

Accident pe DN1, cu mai multe mașini

Update marți, 19 aprilie, ora 17:08. Elicopterul SMURD a preluat o victimă și urmează să aterizeze pe stadionul Dinamo. În accident au fost implicate, de fapt, șase autoturisme și 11 persoane, dintre care patru victime care vor fi transportate la spital.

Știre inițială:

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a primit o sesizare cu privire la acest accident în jurul orei 15:52. Incidentul a avut loc kilometrul 18 de pe DN1, în localitatea Balotești. Au fost implicate cinci autoturisme.

La locul accidentului s-au deplasat polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, pentru cercetări. Oatru persoane au fost rănite și urmează să primească îngrijiri de specialitate de la echipajele medicale sosite la fața locului. În prezent, traficul rutier se desfășoară pe o singură bandă, în ambele sensuri.

Centrul InfoTrafic le-a recomandat șoferilor să fie foarte prudenți la volan, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, precum și să se asigure bine înainte de a schimba banda de mers, pentru a evita producerea unor accidente rutiere.

Accident cu mai multe masini pe DN1. Patru persoane, ranite
Accident cu mai multe masini pe DN1, marti dupa-amiaza

Accident similar pe DN1, în urmă cu câteva zile

Un accident similar a avut loc pe DN1, în urmă cu doar câteva zile, vineri, 15 aprilie, între București și Ploiești. Atunci, au fost implicate trei autovehicule și au fost rănite două persoane. Cei doi oameni au suferit leziuni și au fost evaluați medical la fața locului.

Tot săptămâna trecută, în seara de 14 aprilie, pe DN1, două mașini au lovi un urs mascul care a ajuns pe șosea, la kilometrul 99+800 de metri al DN1, în dreptul localităţii Cornu din judeţul Prahova. Animalul ar fi ajuns în calea autoturismelor după ce ar fi fost fugărit de o ursoaică cu pui.

Mai întâi, animalul a fost lovit de o mașină, când traversa carosabilul. Apoi, după ce a trecut peste parapetul ce desparte cele două sensuri, a fost lovit și de cel de-al doilea autoturism. Imaginile surprinse la fața locului au arătat cu cel de-al doilea șofer a frânat, dar nu a putut evita impactul.

Ulterior, ursul lovit de mașini a fugit în pădure. Autorităţile locale au încercat să-l prindă, dar animalul a reuşit să se târască până într-o zonă greu accesibilă, astfel că misiunea a fost abandonată pentru moment, conform primarului comunei Cornu.

„El s-a refugiat într-o zonă mai sălbatică aşa, într-o pădurice şi pe un loc stâncos, unde nu puteam să ajungem cu oamenii, să-i pun în pericol. Atunci am încercat şi l-am alungat cu câinii, cu zgomot şi am fost nevoiţi să renunţăm la alte lucruri. Nu puteam să-l tranchilizăm.

Arma nu trage decât maxim distanţa 30 de metri. Să ne fi apropiat noi pe coastă, în păduricea aceea, era riscant. Nu ne era frică de el, că nu mai era un pericol el, dar ne-a fost frică de ursoaica cu puii după ea care era în zonă. Vedem dacă cumva se întâmplă să mai coboare jos în DN1 sau chiar in sat”, a spus atunci primarul comunei Cornu.

Poliţiştii care au ajuns la locul accidentului în care a fost lovit ursul pe DN1 i-au testat pe cei doi şoferi implicați în incident cu aparatul etilotest. Rezultatele au fost negative.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...