Accesul la o cascadă celebră din România, interzis. Avertismentul autorităților după închiderea obiectivului turistic

Ana Anitoiu 18.07.2022, 21:55

Accesul la o cascadă celebră din România este interzis. Autoritățile au explicat care este motivul pentru care obiectivul turistic a fost închis și la ce pericole s-ar expune cei care ar refuza să respecte această regulă impusă pentru următoarea perioadă.

La ce cascadă din România a fost interzis accesul. Ce pericol există

Salvamontiștii i-au avertizat pe turiști să nu meargă în această perioadă în zona Cascadei Vălul Miresei din localitatea Răchițele, din județul Cluj. Accesul către acest obiectiv turistic a fost închis după ce furtunile au doborât cei mai mulți copaci din apropiere.

În afară de problema copacilor deja doborâți în zona obiectivului turistic, cei care s-ar aventura către Cascada Vălul Miresei, în ciuda interdicției, riscă să se confrunte cu căderea altor arbori.

Accesul la o cascada celebra din Romania, interzis
Accesul la cascada Valul Miresei, interzis. Foto: Facebook/ Salvamont

„Din păcate, trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis.

Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la căderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămași în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.

Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța d-voastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo”, au anunțat, luni, reprezentanții Salvamont Vlădeasa Cluj.

Ce alte obiective turistice recomandă salvamontiștii

De asemenea, reprezentanții Salvamont Vlădeasa Cluj au transmis că turiștii care și-au planificat deja un drum către Vălul Miresei, una dintre cele mai frumoase cascade din România, se pot reorienta. Mai exact, aceștia pot alege alte obiective turistice, printre care se numără: Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe și Vârful Vlădeasa.

În plus, reprezentanții Salvamont Vlădeasa Cluj au transmis că au fost făcuți pași importanți pentru redeschiderea accesului către Cascada Vălul Miresei din localitatea Răchițele și că vor reveni în curând cu informații. Anunțul acestora vine la aproximativ un an după prăbușirea Cascadei Bigăr.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...