Accesul în Catedrala Patriarhală, restricţionat de sărbătorile de iarnă. Câți oameni au voie să intre. Program slujbe de Crăciun şi Anul Nou

Cătălina Burghelea, Ana Chivu 23.12.2021, 13:09
Accesul în Catedrala Patriarhală, restricţionat de sărbătorile de iarnă. Câți oameni au voie să intre. Program slujbe de Crăciun şi Anul Nou

Pentru mulți români, perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă momentul prielnic pentru a participa la slujbele religioase, ținute în bisericile și mănăstirile din țară. Dat fiind faptul că pandemia de coronavirus impune anumite reguli și măsuri, BOR a anunțat că accesul în Catedrala Patriarhală va fi restricționat. Iată câți credincioși vor avea voie să participe la slujbele de Crăciun și Anul Nou de pe Dealul Mitropoliei.

Accesul în Catedrala Patriarhală, restricționat de Crăciun şi Anul Nou

Accesul în interiorul Catedralei Patriarhale, la slujbele de Crăciun şi Anul Nou, va fi restricţionat la un număr maxim de 70 persoane, a precizat, joi, Patriarhia Română.

Câți credincioși au voie să participe pe Dealul Mitropoliei

Pentru a fi respectate normele sanitare în contextul pandemiei, accesul în Catedrala Patriarhală, la slujbele de Crăciun și de Anul Nou, va fi restricţionat la un număr maxim de 70 persoane, a explicat BOR. Reamintim că biserica este singurul loc în care accesul românilor nu este condiționat de certificatul verde de vaccinare, de trecerea prin boală sau de testare.

„Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”, motiva Raed Arafat acum ceva timp.

Sursă foto – Inquam

Programul slujbelor de sărbători 2021/2022

Măsura anunțată de Patriarhia Română a fost luată pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorităţi, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti vor fi oficiate slujbele de Crăciun și Anul Nou conform următorului program:

În prima zi de Crăciun (sâmbătă, 25 decembrie), între 9,30 şi 12,30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi. Iar în ultima zi a anului 2021 (pe 31 decembrie), între 16,00 şi 18,00, va fi oficiată Slujba Vecerniei, urmând ca, între orele 23,30 şi 00,30, Patriarhul Daniel să oficieze slujba trecerii dintre ani.

Credincioșii care vor să înceapă 2022 în Catedrala Patriarhală o pot face, în limita a 70 de persoane, în prima zi a noului an, între 09,30 şi 12,30, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Patriarhul Daniel, mesaj special pentru români

Patriarhul Daniel a transmis, în mesajul său de Crăciun, că Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos „ne cheamă să fim darnici” și să arătăm „iubire smerită” față de cei care au cea mai mare nevoie.

„Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vesteşte iubirea smerită şi darnică a lui Dumnezeu Tatăl, care a trimis în lume pe Fiul său Cel Veşnic pentru a mântui pe oameni de păcat şi de moarte şi a le dărui Viaţă Veşnică. Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toţi să fim darnici, precum Magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită şi darnică, să oferim daruri copiilor, dar şi bătrânilor, bolnavilor, săracilor şi celor singuri, îndoliaţi şi întristaţi.

Fiind în mod deosebit sărbătoarea familiei, Crăciunul ne cheamă să arătăm o atenţie deosebită copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, cu speranţa că vor reveni în România”, a declarat Patriarhul Daniel, joi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Patriarhul Daniel le-a adresat românilor de pretutindeni urări de „sănătate şi fericire, pace şi bucurie, dimpreună cu salutarea tradiţională „La mulţi ani!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...