A vrut să își facă singur dreptate! Un italian s-a dus înarmat într-o comunitate de romi ca să recupereze o datorie

Diana Radu 15.05.2020, 15:49
A vrut să își facă singur dreptate! Un italian s-a dus înarmat într-o comunitate de romi ca să recupereze o datorie

Scandal într-o comunitate de romi din comuna Mitocu Dragomirnei din județul suceava! Un cetățean italian a mers înarmat în comunitate pentru a recupera o datorie de la membrii acesteia. La fața locului au ajuns și oamenii legii.

Ce s-a întâmplat cu italianul care s-a dus înarmat într-o comunitate de romi

Cetățeanul italian este căsătorit cu româncă, iar împreună dețin un magazin în comuna Mitocu Dragomirnei, din judeţul Suceava. Aceștia ar fi convenit să-i ofere câteva produse pe datorie în valoare de 100 de lei, unui bărbat de etnie romă cu promisiunea că își va achita datoria atunci când va avea bani.

Cum bărbatul de etnie romă a refuzat de mai multe ori să-și plătească datoria, italianul s-a înarmat cu un cuțit și cu un pistol și a mers în cartierul romilor să-și recupereze banii. Acolo patronul magazinului l-ar fi amenințat pe datornic cu armele pe care le avea la el.

scandal, comuniate de romi, italian, datorie
Ce s-a întâmplat cu italianul care s-a dus înarmat într-o comunitate de romi

Speriați de întregul scandal, localnicii au anunțat imediat poliția, iar în scurt timp la fața locului a venit un echipaj. Italianul care avea asupra sa arme a fost încătușat și dus la secția de poliție pentru audieri. Întreaga scenă a fost filmată de un martor cu telefonul mobil, iar videoclipul a fost publicat pe Facebook.

În urma verificărilor, polițiștii au constat că arme de foc care se afla asupra italianului era, de fapt, un un pistol artizanal pentru care proprietarul nu avea nevoie de autorizaţie. Însă, italianul este cercetat acum în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de amenințare.

„Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării”, se arată în Codul Penal.

Urmăriți Impact.ro și pe