A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții sunt incredibile

Andreea Bisinicu 18.10.2020, 14:00

A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții sunt incredibile. Nu, nu este nicio glumă. Chiar dacă suntem în mijlocul toamnei, aici a nins ca în povești.

A venit iarna în România. Cum arată primele imagini cu nămeții

A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții te fac să crezi ca te afli într-o poveste. Nu, nu e mijlocul iernii, ci suntem abia la jumătatea lunii octombrie.

Duminică dimineață, pe data de 18, turiștii păreau a fi transportați într-un tărâm fermecat, cu nămeți spectaculoși și troiene de zăpadă. Drumul Transalpinei a fost acoperit, în întregime, de o pătură albă de zăpadă.

A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții sunt incredibile
A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții sunt incredibile

Cu toate că, din imaginile prezentate, decorul pare unul desprins din basme, realitatea este alta. Se pare că vremea rea a blocat drumurile dintre Rânca și Obârșia Lotrului. Cei de la MeteoPlus au emis un comunicat în care explică toate detaliile.

„Duminică, 18.10.2020, începând cu ora 10:30, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (viscol și vizibilitate redusă) și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca (km 34+800) și Obârșia Lotrului (km 59+800).
Reamintim că începând de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează:
– DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada );
– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).
Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.”, scriu cei de la Meteoplus, pe pagina oficială de Facebook
A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții sunt incredibile
A venit iarna în România. Primele imagini cu nămeții sunt incredibile

A venit iarna în România. Ce reacții au avut românii

După ce au văzut fotografiile surprinse pe drumul Transalpinei, internauții au avut păreri împărțite în ceea ce privește postarea. Cele mai multe dintre comentariile de pe pagina oficială de Facebook au fost de natură pozitivă.

Se pare că românii abia așteaptă venirea sărbătorilor de iarnă și peisajul iernatic cu care au fost obișnuiți, de când erau copii. Mai mult, câțiva dintre ei susțin că cei mici abia așteaptă să se joace prin zăpadă.

Cât de frumos este, poate anul acesta vom avea zăpadă din belșug, să mai se bucure și copii de ceva frumos.

Foarte frumos…Poate anul asta ninge și pe la GALAȚI..

Minunat peisaj!

Paradisul pe pamant!

Superb vine iarna și poate va ninge anul acesta si la câmpie nu doar la munte, au scris românii pe Facebook.

Sursa FOTO – Stâna Ștefanu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI