A vărsat lapte, din greşeală, pe hainele pătate. După câteva minute a rămas fără cuvinte

Ana Anitoiu, Gabriel Peneș 29.01.2022, 11:26
A vărsat lapte, din greşeală, pe hainele pătate. După câteva minute a rămas fără cuvinte

O persoană a vărsat lapte, din greşeală, pe hainele pătate, iar după câteva minute a rămas fără cuvinte. Efectul a fost uimitor. A fost descoperită astfel o metodă de curățare extrem de simplă și ieftină. Alte două ingrediente ce costă zero lei o fac și mai eficace în lupta cu murdăria ce persistă în urma unei spălări normale cu detergent.

Cum poate fi folosit laptele pe hainele pătate

Mai ales în cazul hainelor albe ce sunt distruse de pete galbene persistente, o soluție de curățare cu lapte le poate salva. Metoda de lucru este extrem de simplă. Într-un lighean se amestecă o jumătate de litru de lapte, 250 de mililitri de apă și șase cuburi de gheață.

Apoi, se lasă hainele albe pătate la înmuiat în acest amestec, nu mai mult de o oră, după care se spală cu detergent. Ideal este să fie puse la uscat la soare.

A varsat lapte, din greseala, pe hainele patate. Apoi a ramas fara cuvinte
Laptele poate fi folosit pentru indepartarea petelor galbene de pe haine

Alte soluții ieftine pentru îndepărtarea petelor ce se pot face acasă

Un alt inamic al petelor galbene de pe hainele albe este un amestec făcut din zeama de la două lămâi și o lingură de sare. Lichidul se toarnă într-un lighean cu apă caldă, în care hainele se lasă la înmuiat timp de aproximativ două ore. După aceea, hainele se clătesc și se lasă la uscat la soare.

Atenție! În cazul în care petele galbene sunt în zona axilelor, atunci amestecul de zeamă de lămâie și sare trebuie să fie aplicat direct pe acestea. Se lasă soluția să acționeze pentru o jumătate de oră, după care se clătește haina și se întinde la uscat.

Oțetul alb și bicarbonatul de sodiu, alte soluții pentru pete. Cum se folosesc

Oțetul alb poate fi folosit de asemenea pentru eliminarea petelor galbene de pe țesăturile albe. Acest ingredient conține compuși acizi ce pot îndepărta murdăria din material. În plus, el poate înmuia sau catifela hainele, la fel ca un balsam din comerț.

Pentru îndepărtarea petelor galbene este nevoie de 125 de mililitri de oțet alb și 62 de mililitri de detergent. Acestea se amestecă și se toarnă într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat, înainte de un ciclu de spălare normal. Altfel, pot fi puse într-un lighean cu apă caldă în care hainele pot fi lăsate la înmuiat.

O altă metodă este amestecarea a 100 de grame de bicarbonat de sodiu cu aproximativ 60 de mililitri de zeamă de lămâie. Lichidul rezultat se toarnă într-un lighean cu apă, unde rufele ce necesită curățare trebuie să stea timp de o oră, după care pot fi spălate normal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...