A tăiat un cartof în jumătate şi a presărat bicarbonat de sodiu. Orice gospodină ar trebui să aibă habar de acest truc

Ioana Bucur 02.01.2022, 08:09
A tăiat un cartof în jumătate şi a presărat bicarbonat de sodiu. Orice gospodină ar trebui să aibă habar de acest truc

Facem ce facem și revenim mereu la asul din mâneca oricărei gospodine. De data asta, am descoperit un truc simplu, la care puțini s-ar gândi, pentru care nu avem nevoie decât de două ingrediente banale, pe care probabil le ai deja în casă. Presară bicarbonat de sodiu peste un cartof tăiat în jumătate și spune adio chinului de a scoate unele dintre cele mai dificile pete.

Ce poți face cu un cartof tăiat în jumătate peste care s-a presărat bicarbonat de sodiu

Știm prea bine că greul începe abia după ce terminăm de gătit. Spălatul muntelui de vase ce se formează în chiuvetă dă mari bătăi de cap gospodinelor. Nici norocoasele care au o mașină de spălat vase nu scapă, având în vedere faptul că se recomandă ca oalele și tigăile să fie curățate de mână, dacă vrem să le păstrăm cât mai mult timp.

Iar cele care ne pun răbdarea la grea încercare sunt urmele de grăsime de pe tigăi. Poți spune adio rundelor de frecat și clătit dacă aplici un truc simplu, dar cu rezultate spectaculoase. Nu vei avea nevoie decât de un cartof și puțin bicarbonat.

Taie cartoful în jumătate și presară pe el bicarconat de sodiu. Folosește-l apoi pe post de burete și freacă interiorul vasului de gătit. Efectul nu se va lăsa așteptat. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să se elimine partea murdară a cartofului sau să se ia o altă bucată peste care să se presare mai mult bicarbonat.

A tăiat un cartof în jumătate şi a presărat bicarbonat de sodiu

Cu ce poate fi înlocuit bicarbonatul

În cazul oalelor emailate, se folosește puțină apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. În loc de cartof sau burete, se recomandă o lingură de lemn, care nu va zgâria suprafața vasului.

Dacă nu aveți bicarbonat la îndemână, există și alte soluții. Rezultate asemănătoare se pot obține și cu un săculeț de ceai uscat. Ștergeți cu el zonele în care s-a depus un strat de grăsime. În câteva secunde, petele vor începe să se dizolve. Este posibil să fie nevoie să folosești mai multe plicuri, așa că nu ar trebui să stricați unul de calitate.

Urmele de arsură dispar imediat și cu aproape niciun efort. În loc să frecați vasul, pur și simplu turnați apă cu oțet în el și puneți la fiert. Dacă petele nu dispar complet, repetați procesul.

Urmăriți Impact.ro și pe