Cartofii sunt unele dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Ei se pot găti în diferite moduri, dar atât copiii, cât și adulții îi preferă prăjiți. Deși par ușor de făcut, trebuie să știi unele trucuri pentru a-ți ieși cei mai gustoși cartofi prăjiți. Află care este ingredinetul pe care marii bucătari îl folosesc atunci când gătesc acest fel de mâncare.
Istoria cartofului începe în America precolumbiană, mai exact în zona andină, unde acesta a fost unul dintre principalele alimente timp de aproximativ 7.000 de ani. Cartofii sunt, fără îndoială, extrem de populari în întreaga lume, mai ales cei prăjiți. La prima vedere, aceștia par ușor de preparat, dar pot ieși prea moi, prea uleioși sau chiar arși.
Dacă vrei să faci cei mai gustoși cartofi prăjiți, există un truc la care trebuie să apelezi și secretul este știut doar de marii bucătari. Aceștia recomandă fierberea cartofilor în apă, înainte de a fi puși la prăjit, iar trucul constă în adăugarea a două linguri de oțet alb. Acesta nu va schimba gustul cartofilor, ci doar textura, ajungând să fie mult mai fragezi în interior și crocanți la exterior.
Înainte de a pune cartofii la prăjit, fierbe-i câteva minute în apă, sare și câteva linguri de oțet alb. Apoi, se scot, se usucă și se feliază. Într-o tigaie se pune o cantitate generoasă de ulei la încins și se lasă la prăjit până în momentul în care devin aurii.
În timpul fierberii, oțetul alb face cartofii mult mai fragezi. La rândul ei, sarea nu face altceva decât să elimine excesul de amidon și cartofii nu se lipeasc în timp ce se prăjesc.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Cartofii prăjiți au fost inventați în 1853 de George Crum, un indian american care era bucătar la Moon Lake Lodge, o stațiune exclusivistă din Saratoga Springs, New York, după ce un turist s-a plâns că erau tăiați prea groși. Bucătarul s-a enervat și a tăiat cartofii în felii subțiri și i-a prăjit. Clientul a devenit fascinat de ceea ce mai târziu a devenit cunoscut sub numele de „cartofi prăjiți”.