A scăpat ca prin urechile acului! Ce putea păți Simona Halep la reluarea circuitului profesionist

A scăpat ca prin urechile acului! Ce putea păți Simona Halep la reluarea circuitului profesionist

Simona Halep a declinat invitația de participare la Palermo Ladies Open, ceea ce a produs indignarea organizatorilor. Acum s-ar putea să fi fost cea mai inspirată decizie, după ultimele informații furnizate de presa din Italia.

Pericol pentru Simona Halep. A scăpat ca prin urechile acului!

Dinspre Italia au venit informații care o fac pe Simona Halep să se felicite că nu a dat curs invitației de participare la Palermo Ladies Open. Temerile campioanei au fost până la urmă justificate.

Una dintre jucătoarele înscrise în turneul de la Palermo a fost depistată pozitiv cu noul virus, informează jurnalistul italian Luca Fiorino. Acesta a precizat că e vorba despre o jucătoare din proba de dublu, dar nu a putut oferi mai multe detalii. Dacă informația este reală, atunci alegerea Simonei Halep de a nu participa la turneul de la Palermo este una inspirată.

Italia a impus, săptămâna trecută, o perioadă de carantină pentru persoanele care vin din Romania și Bulgaria. Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat săptămâna trecută printr-un mesaj postat pe Twitter că toți cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile. Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în România a crescut abrupt.

Ministrul italian al Sănătății a luat decizia în urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne.

„Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian.

Cum a motivat Simona Halep absența de la Palermo

În urma acestei decizii, Simona Halep a decis să nu mai facă deplasarea la Palermo și să debuteze în schimb la competiția de la Praga.

Având în vedere creşterea recentă a numărul cazurilor de Covid-19 în România şi anxietăţile mele referitoare la călătoriile aeriene internaţionale, am luat decizia de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului Sănătăţii pentru toate eforturile făcute”, a anunţat Simona Halep pe Twitter.

A fost păcat că am pierdut-o pe Simona Halep. Scrisoarea pe care autoritățile sanitare locale i-au trimis-o ar fi trebuit să o convingă, dar n-a fost cazul. În orice caz, avem un tablou foarte bun și fără ea și vom avea un turneu istoric”, a spus Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo.

Simona Halep și-a anunțat participarea la turneul de la Praga, care va începe pe 10 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI