A pus zaţul de la cafea în frigider şi l-a lăsat peste noapte. Ce s-a întâmplat până a doua zi întrece orice aşteptare

Beatrice Dumitru 28.10.2021, 08:40
A pus zaţul de la cafea în frigider şi l-a lăsat peste noapte. Ce s-a întâmplat până a doua zi întrece orice aşteptare

Cafeaua este una dintre cele mai cunoscute băuturi din lume și unii oameni nu pot sta fără ea nici măcar o zi. Și zațul care rămâne după prepararea cafelei este bun pentru că poate fi folosit la multe lucruri în casă. Este și cazul unei gospodine care a lăsat zațul în frigider peste noapte, iar a doua zi a avut parte de o surpiză neașteptată.

Ce s-a întâmplat cu zațul din frigider

Banalul zaț de cafea are diferite întrebuințări, de la frumusețe și până la curățenie. El poate fi folosit ca exfoliant pentru piele, dar și pentru a reduce celulita. De asemenea, ține departe insectele și poate fi folosit cu succes în grădină, pentru că este un foarte bun îngrășământ. Astfel, dacă sunteți băutori de cafea, mai gândiți-vă înainte de a arunca zațul!

Dacă până acum cumpăraţi bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider, aflați că un recipient cu zațul de la cafea este la fel de eficient. Pentru rezultate şi mai bune, lăsaţi zaţul să se usuce peste noapte pe o hârtie de copt. Apoi se ţine într-o ceaşcă sau într-un recipient deschis pentru depozitarea alimentelor pentru a îndepărta cu ușurință mirosurilor neplăcute din frigider, cum ar fi cel de pește, usturoi sau ceapă.

A pus zatul de la cafea in frigider si l-a lssat peste noapte. Ce s-a intamplat pana a doua zi intrece orice asteptare
Întrebuințările zațului de cafea.

Zațul este la fel de bun și pentru a scăpa de mirosurile persitente de pe mâini și după ce vă spălați cu săpun. După ce terminați de gătit frecati-vă pe mâini cu zațul de la cafea, apoi clătiți-vă cu apă călduță și săpun și mirosul nedorit va dispărea.

La ce mai poate fi folosit zațul de cafea

Zațul de la cafea poate fi un scrub natural grozav. Poate fi pus în exfoliant sau poate fi folosit pentru o mască cu ulei de măsline care poate fi aplicată pe față. Poate fi folosit și pentru masaj, cofeina fiind principiu activ în multe dintre cremele anticelulitice.

De asemenea, zațul de cafea funcționează ca îngrășământ natural pentru florile din ghiveci, dar și pentru cele din grădină, cum ar fi tradafirii, cameliile, azaleele, hortensiile sau rododendronul, dar și pentru roșii și morcovi. În plus, zațul de cafea este un dușman al insectelor pe care le ține departe atât de grădină, cât și de casă.

Zațul de la cafea este bun și pentru lustruirea mobilierului, a blaturilor și tigăilor. Pentru a scăpa de grăsimea de pe vase, spălați-le cu zaț, frecându-le cu un burete de sârmă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...