A pus zaţul de cafea în frigider peste noapte. A doua zi a rămas surprinsă. Ce s-a întâmplat

Iancu Andreea, Ana Ionescu 20.11.2021, 08:50
A pus zaţul de cafea în frigider peste noapte. A doua zi a rămas surprinsă. Ce s-a întâmplat

Mulți dintre noi obișnuiesc să consume dimineața câte o ceașcă de cafea. Fie că o apreciem pentru gustul său savuros, ori pentru beneficiile sale pentru organism, puțini știu că zațul de cafea poate face minuni dacă este pus în frigider peste noapte. O gospodină a încercat acest truc și a descoperit un lucru uimitor.

Ce se întâmplă dacă pui zațul de cafea în frigider și îl lași peste noapte

Cafeaua reprezintă pentru mulți un ritual de trezire sau o metodă de socializare, însă unele gospodine au descoperit și alte întrebuințări pentru această băutură. Mai exact, pentru zațul de cafea, care poate fi reciclat dacă este pus, de exemplu, în frigider și lăsat pe parcursul nopții acolo. Se pare că acesta are o acțiune nebănuită, care te poate ajuta să scapi de neplăceri.

În loc să apelezi la produse scumpe și care se bazează pe substanțe toxice, poți să folosești zațul de cafea pentru a împrospăta frigiderul. Cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu un miros neplăcut în frigider și în afară de igienizarea sa nu ai găsit o altă metodă de împrospătare. Află că zațul de cafea te scapă de mirosurile neplăcute peste noapte. Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi o farfurie sau un borcan în care ai pus în prealabil zațul de cafea, în interiorul frigiderului. Efectele sunt cu adevărat spectaculoase.

Ce se întâmplă dacă pui zațul de cafea în frigider și îl lași peste noapte
Zațul de cafea, la baza mai multor trucuri din gospodărie

Alte întrebuințări ale zațului de cafea în casă

Te lupți mereu să cureți oalele și tigăile de murdărie și grăsime? Zațul de cafea te poate ajuta și în acest caz. Acest ingredient reușește să absoarbă grăsimile și, datorită texturii sale grunjoase dar nu foarte abrazive, poate curăța perfect resturile de mâncare de pe ustensilele de gătit.

În bucătărie, orice pasionat de deserturi sau mâncare în general știe că aroma intensă a cafelei este una care conferă o savoare aparte preparatelor. Poți să folosești, de exemplu, pentru desert sau sos, în loc de apă, o cafea preparată din zaț.

Dacă și tu te-ai confruntat cu neplăcerea de a rămâne cu mirosul de ceapă, usturoi sau pește pe mâini, după ce le-ai folosi la gătit, apelează cu încredere la zațul de cafea. Ai nevoie să freci mâinile cu acest ingredient înainte de a te spăla cu săpun. Astfel vei scăpa de mirosurile puternice și te vei bucura de o piele fină.

În general, cafeaua conține nutrienți, iar aceștia sunt folositori inclusiv pentru plante. Conținutul ridicat de acid al cafelei poate constitui un fertilizator perfect pentru roșii, morcovi, trandafiri sau azalee. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a profita de beneficiile sale este să îl pui într-un ghiveci, pe pământ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...