A pus zahăr în apă caldă şi apoi a stropit hainele murdare. E un truc de milioane, clar!

Ioana Bucur 03.02.2022, 08:56
A pus zahăr în apă caldă şi apoi a stropit hainele murdare. E un truc de milioane, clar!

Suntem mereu pe grabă, încercând să bifăm cât mai multe lucruri de pe lista zilnică cu sarcini de îndeplinit, iar viteza constantă în care trăim duce de multe ori la greșeli ce ne dau batăi mari de cap. Când nu mai ai timp să te ocupi cum trebuie de treburile casei, ai nevoie de cât mai mult ajutor, iar trucurile de curățenie devin aliați de nădejde. Află de ce ar trebui să pui zahăr în apă caldă și să stropești apoi hainele murdare cu soluția obținută.

Zahăr și apă caldă – combinația pentru salvarea hainelor

Cu toate că rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse de curățenie care promit rezultate fantastice, nu e nevoie să cheltuim sume mari de bani pentru a avea o casă bine îngrijită. Există soluții ieftine, naturale, pe care le poți face chiar tu.

Un prosop ud sau umed pus în coșul cu rufe murdare, o geantă de sală în care au rămas hainele transpirate de la un antrenament intens…sunt greșeli pe care oricine le face, mai ales în condițiile în care ne trăim viața pe repede înainte, încercând să rezolvăm cât mai multe în cele 24 de ore ale zilei.

Hainele ce prind miros de mucegai nu trebuie atacate cu produse chimice, dure, ce le-ar putea strica țesătura, și nici aruncate la gunoi. Soluția este naturală, ieftină și surprinzătoare: zahărul. Potrivit portalului Scientific American, zahărul, printr-un mecanism complex, poate distruge structura mucegaiului, îndepărtând orice urmă a acestuia.

A pus zahăr în apă caldă şi apoi a stropit hainele murdare. E un truc de milioane, clar!

Ce trebuie să faci

Pentru a pune în aplicare acest truc de curățenie, vei avea nevoie de: zahăr, un lighean sau o găleată, apă caldă și o cârpă curată.

Se pune zahărul în recipientul ales și se toarnă aă caldă peste el, amestecând până se dizolvă. Înmoaie cârpa curată în soluția obținută și freacă zona afectată. Lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă caldă. Procesul se va repeta până când pata dispare.

Un alt truc interesant, de data asta, pentru hainele proaspăt spălate, implică amidonul de porumb. Poți spune adio hainelor șifonate folosind un spray special, simplu de făcut, dizolvând o linguriță de amidon de porumb într-o jumătate de litru de apă. Pulverizează pe hainele tale greu de călcat și problema este ca și rezolvată.

Amidonul ne devine aliat de nădejde în cazul în care trebuie să lustruim obiecte din argint sau mobila. Pentru argintărie, se face o pastă dintr-un sfert de cană de apă și patru linguri de amidon de porumb. Cu acest amestec se șterg obiectele din argint și se lasă să se usuce. Se șterge apoi cu o cârpă umedă și gata!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...