A pus sare în şampon şi apoi s-a spălat pe cap. Rezultatul? Cel mai tare truc pentru îngrijirea părului

Ioana Bucur, Alexandra Chiric 29.06.2021, 23:00
A pus sare în şampon şi apoi s-a spălat pe cap. Rezultatul? Cel mai tare truc pentru îngrijirea părului

Coafat, vopsit, prins strâns în coadă, părul nostru suferă adevărate traume. Un truc incredibil vine să combată câteva dintre cele mai frecvente probleme ale podoabei capilare. Ce se întâmplă dacă pui sare în șampon și te speli pe cap cu amestecul obținut.

Cel mai tare truc pentru îngrijirea părului

„Sarea în bucate” ar trebui să fie și „sarea în șampon”. Puțini știu că cel unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru îngrijirea părului o are ca ingredient principal. Puțină sare adăugată în șamponul folosit în mod uzual te poate scăpa de părul gras, combate mătreața și ajută la creșterea firelor de păr.

Te scapă de părul gras

Așa cum știm deja, grăsimea de pe suprafața firelor de păr și a scalpului este rezultatul activității excesive a glandelor sebacee, ce produc mai mult ulei. O problemă ușor de rezolvat, dacă știi cum să te speli corect pe cap. Tot ce trebuie să faci este să pui 2-3 linguri în șamponul pe care îl folosești de obicei și să îți speli bine părul cu el. rezultatul nu va întârzia să apară, părul fiind mai strălucitor și fără exces de ulei.

A pus sare în şampon şi apoi s-a spălat pe cap

Cum combate sarea mătreața

Dacă nu sunt eliminate cum trebuie, celulele moarte de pe scalp se transformă în mătreață. Cum printre beneficiile sării de mare se numără și stimularea circulației sângelui, ce joacă un rol important în menținerea unui scalp sănătos, este un remediu ideal. Tot ce trebuie să faci este să împarți părul uscat în secțiuni, presară una, două lingurițe de sare pe scalp și masează cu degetele umede vreme de aproximativ 10 minute. Apoi nu mai rămâne decât să te speli ca de obicei.

Sarea poate fi folosită și ca srub pentru corp. Pentru acesta, este nevoie de trei, patru linguri de sare și o jumătate de cană de ulei de cocos sau măsline. Amestecă bine până se formează o pastă și aplic-o pe corp, masând foarte bine. Dacă dorești, poți adăuga și câteva picături din uleiul esențial preferat.

Stimulează creșterea părului

Pentru stimularea creșterii părului, mai ales dacă te lupți cu căderea excesivă a acestuia, se recomandă să folosești tratamentul cu sare de mare. Spală-ți părul ca în mod obișnuit după care masează scalpul umed cu sare de mare vreme de 10 – 15 minute, după care clătește-te bine. Repetă această procedură de două ori pe săptămână, pentru aproximativ două luni și vei vedea ce rezultate bune vei obține.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...