A pus sare de bucătărie în cuptor. Rezultatul a fost peste aşteptări

Iancu Andreea 18.12.2021, 16:46
A pus sare de bucătărie în cuptor. Rezultatul a fost peste aşteptări

Sarea reprezintă nu doar un ingredient esențial în orice preparat culinar, ci și unul care te poate scuti de bătăi de cap în privința igienizării spațiilor casei. Multe gospodine care se confruntă cu dificultăți privind curățenia din cămin au descoperit ce se întâmplă dacă pui sare de bucătărie în cuptor. Calitățile sale antibacteriene te scutesc de cheltuieli pentru soluții costisitoare.

Ce se întâmplă dacă pui sare de bucătărie în cuptor

Mai cu seamă în perioadele cu sărbători de peste an, gospodinele sunt nevoite să se împartă între prepararea mâncărurilor și curățenia din casă. Pentru a putea fi mai eficiente și a scăpa mai ușor de igienizarea spațiilor din bucătărie, care se murdăresc din cauza petelor de grăsime sau a celor de mâncare, unele gospodine apelează la sare. Iată ce se întâmplă, de exemplu, dacă pui sare de bucătărie direct în cuptor.

Dacă și tu obișnuiești să pregătești diferite preparate la cuptor, știi deja cât de ușor se poate murdări acest spațiu. Pentru că este adesea dificil și obositor să stai să cureți fiecare pată de grăsime rămasă, ai putea apela data viitoare la trucul cu sare. Astfel, poți să cureți picăturile de ulei sau mâncare din cuptor dacă presari sare în zona respectivă. Las-o să acționeze timp de câteva ore și vei observa că sarea a absorbit picăturile, iar locul se va curăța cu mai multă ușurință.

Ce se întâmplă dacă pui sare de bucătărie în cuptor
Renunță la soluțiile toxice și costisitoare și apelează la sare

Trucuri de curățenie pe bază de sare

Pe de altă parte, sarea are calități antibacteriene și poate curăța cu succes numeroase timpuri de pete de pe diferite suprafețe. Astfel, zonele în care nu poți pulveriza soluții chimice acide, pot fi igienizate cu ajutorul sării. În cazul în care ai rămas fără praf de curățat, poți să apelezi la o sare fină de bucătărie, pe care să o amesteci cu detergent lichid pentru a curăța, de exemplu, o chiuvetă din inox.

Atunci când ai epuizat soluțiile de curățare din casă, alege sarea grunjoasă. Aceasta te scapă de petele de mucegai, dar și de mirosurile neplăcute din diferite zone ale casei precum obiectele santiare din baie. În plus, sarea este un ingredient natural care nu reprezintă un pericol pentru copii sau animale și nici pentru piele mâinilor tale, la fel cum se întâmplă în cazul detergenților chimici.

Cele mai frecvente utilizări pentru sare în igienizarea casei

Sarea este extrem de utilă pentru curățarea tocătoarelor de lemn, dacă este combinată cu lămâie. Pentru orice accesoriu din lemn din bucătărie, poți să folosești sare grunjoasă sau fină și un burete cu ajutorul căruia să freci obiectele murdare.

Cu o soluție obținută din sare, oțet sau zeamă de lămâie și câteva picături de detergent de vase, poți curăța interiorul frigiderului și chiar dulapurile din bucătărie. Aceste suprafețe vor deveni mai albe și vei scăpa de bacterii, lăsând în urmă un miros plăcut.

Și fierul de călcat poate fi curățat cu sare. Dacă ai reușit să te alegi cu o pată de arsură pe talpa acestuia, nu e nevoie să îl schimbi. Pune un strat de sare pe o hârtie de copt și să calc-o cu fierul încins câteva minute. Vei descoperi că urma de arsură s-a șters.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...