A pus pâinea uscată în cuptorul cu microunde. Trucul pe care o să îl ţii minte, durează doar un minut

Ana Anitoiu 04.12.2021, 08:46
A pus pâinea uscată în cuptorul cu microunde. Trucul pe care o să îl ţii minte, durează doar un minut

A fost descoperit un truc pentru pâinea uscată, cu ajutorul cuptorului cu microunde. Durează doar un minut, iar efectul este uimitor. Acest aparat electrocasnic poate avea efecte impresionante asupra mai multor alimente sau chiar asupra unor obiecte necesare în bucătărie.

Ce se întâmplă dacă pui pâinea uscată în cuptorul cu microunde

Cei mai mulți oameni obișnuiesc să arunce pâinea uscată, crezând că nu mai pot face nimic pentru a o înmuia astfel încât să poată fi consumată. Însă, cuptorul cu microunde o poate face din nou apetisantă, printr-un simplu truc ce durează doar un minut.

Tot ce este de făcut când pâinea devine uscată este să fie pusă în apă, după care să fie băgată în cuptorul cu microunde pentru 10 sau 20 de secunde. La final, aceasta va fi suficient de moale ca să poată fi mâncată cu orice preparat.

Truc paine uscata cuptor cu microunde
Ce trucuri pot fi facute cu un cuptor cu microunde

De ce ar trebui puse usturoiul, ceapa și citricele în cuptorul cu microunde

Alte trucuri ce implică folosirea unui cuptor cu microunde se referă la usturoi, ceapă și citrice, alimente folosite adesea în bucătărie. Dacă sunt puși pentru aproximativ 10 sau 15 secunde în cuptorul cu microunde, cățeii de usturoi se curăță mai repede.

Similar, o ceapă pusă în cuptorul cu microunde pentru nu mai mult de 30 de secunde poate fi tocată apoi mai ușor, fără să se rupă și fără ca leguma să mai provoace prea multe lacrimi.

În ceea ce privește citricele, precum lămâile sau portocalele netratate, acestea dau mai mult suc atunci când, înainte de stoarcere, sunt puse întregi în cuptorul cu microunde pentru doar 10 sau 15 secunde.

Cele mai mari greșeli în folosirea cuptorului cu microunde

Deși a devenit unul dintre cele mai populare aparate electrocasnice, mulți oameni nu știu cum să folosească în mod corect un cuptor cu microunde. Printre cele mai întâlnite greșeli se numără una ce lasă mâncarea încălzită neuniform. Pentru ca alimentele să se încălzească uniform în cuptorul cu microunde, ele trebuie să fie porționate corect.

În plus, nu mulți oameni știu că în cuptorul cu microunde trebuie să folosească recipiente rotunde sau ovale din ceramică, plastic special, hârtie sau de yena. Altfel, există riscul ca alimentele să se ardă în colțurile vaselor pătrate ori dreptunghiulare.

O altă greșeală des întâlnită, ce poate amenința sănătatea celor care folosesc acest aparat electrocasnic, este legată de butonul de pauză. Vezi care sunt marile greșeli în folosirea cuptorului cu microunde!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...