A pus oţet pe covoare şi a aşteptat. Rezultatul a fost fabulos

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 18.10.2021, 15:42
A pus oţet pe covoare şi a aşteptat. Rezultatul a fost fabulos

Oțetul este un ingredient simplu ce poate înlocui numeroase produse costisitoare destinate curățeniei, dintre care unele sunt toxice. Aplicat pe covoare în mod corect, acesta are un rezultat fabulos.

Motivul pentru care este recomandat să alegi oțetul ca produs pentru curățenie

Printre cele mai bune alternative la numeroasele produse pentru curățenie sunt: oțetul alb, bicarbonatul de sodiu, lămâia, săpunul negru și, eventual, uleiurile esențiale. Acestea ajută la economisirea unor sume de bani considerabile, în timp. În plus, spațiile din dulapuri nu vor mai fi aglomerate de zeci de sticle și alte recipiente.

Mai mult, și în privința sănătății, produsele naturale sunt de preferat celor convenționale destinate unor sarcini specifice în curățenie, funcționând la fel de bine ca acestea. Un alt avantaj al utilizării lor este limitarea deșeurilor ce rezultă după folosirea detergenților obișnuiți.

A pus otet pe covoare si a asteptat. Rezultatul a fost fabulos
Otet alb

Ce se întâmplă dacă se folosește oțet pe covoare

Folosit pe covoare, oțetul curăță, redă culorile și dezinfectează. Mai întâi, trebuie să fie umezite cu apă fierbinte și oțet, după care să fie frecate cu o pensulă sau o perie și să fie lăsate să se aerisească în aer liber.

Oțetul este un inamic și pentru petele arse de pe fierul de călcat. Se aplică o dischetă de bumbac înmuiată bine în oțet alb pe talpa rece a fierului, după care se presară sare și se șterge cu o cârpă curată.

Pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă, se umple o sticlă cu oțet alb, după care se pulverizează lichidul acolo unde este necesar.

În plus, oțetul alb degresează, dezinfectează și tratează petele de var sau tartru. Cel mai indicat este oțetul alcoolic sau oțetul alb cu 8% acid acetic. Pentru un miros mai plăcut se poate pune coajă de lămâie sau portocală în soluția folosită.

Cum poate fi folosit oțetul în bucătărie

Oțetul alb poate fi folosit la curățenie în bucătărie în diferite moduri. De exemplu, poate dezinfecta frigiderul, dacă este folosit împreună cu un burete. Mai mult, poate desfunda chiuveta, dacă se toarnă mai întâi o ceașcă de bicarbonat de sodiu în scurgere, după care lichidul încălzit.

De asemenea, oțetul alb este excelent pentru curățarea cuptorului cu microunde. Se umple un castron cu un amestec egal de apă și oțet. Se încălzește puțin, după care se oprește cuptorul și se lasă închis timp de aproximativ 20 de minute. Ulterior, se șterge cu o cârpă curată și umedă.

Oțetul alb acționează și ca un bun degresant pentru vase, oale și alte instrumente folosite în bucătărie. Trebuie doar să fie umplute cu oțet alb și încălzite la foc mic pentru cinci minute. Pentru curățarea suprafețelor este suficientă folosirea unei cârpe îmbibate în oțet alb.

Cum poate fi folosit oțetul în baie

Datorită acțiunii anticalcar, oțetul alb poate fi folosit și în baie, pentru capete de duș și baterii. Pentru cel mai bun rezultat, trebuie lăsat să acționeze timp de câteva minute înainte de clătire.

Oțetul alb poate fi folosit și pentru dezinfectarea toaletelor. Se amestecă trei căni cu apă clocotită, după care se folosește soluția rezultată.

Geamurile și oglinzile pot străluci dacă sunt curățate cu o soluție formată din părți egale de apă și oțet alb. Însă, atenție! Pereții sau podelele de marmură pot fi deteriorate de oțet!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...