A pus o lingură de bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert spaghete. Rezultatul e cu totul neaşteptat

Badea Violeta 06.05.2022, 17:45
A pus o lingură de bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert spaghete. Rezultatul e cu totul neaşteptat

Bicarbonatul de sodiu este, fără îndoială, ingredientul minune al fiecărei gospodării. De regulă, acest praf minune este folosit la prepararea diferitelor mâncăruri, însă el a ajuns să fie folosit și pentru alte întrebuințări, cum ar fi curățarea celor mai dificile suprafețe din locuință sau în diverse trucuri care au devenit virale pe rețelele sociale. Cu siguranță nu știai! Iată ce se întâmplă dacă pui o lingură de bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert spaghete!

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert spaghete

Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert spaghete? Ei bine, trucurile din bucătărie pe care le poți pune în practică cu ajutorul acestui praf minune nu încetează să surprindă.

Pe lângă numeroasele sale proprietăți extraordinare pe care le are atunci când vine vorba de curățenie sau îngrijire, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat și în bucătărie.

Cu siguranță nu ai încercat asta până acum, însă noi îți recomandăm să te riști. Pune o lingură din praful magic în apa în care fierb spaghetele și vei observa că acestea se transformă în tăiței.

Cum este posibil acest lucru? Potrivit specialiștilor, aluatul de la tăieței conține o componentă minerală alcalină numită kansui, iar datorită acesteia, tăiețeii au nuanța de galen și o textură elastică. Acest rezultat se poate obține foarte ușor dacă adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu în apa în care fierb spaghetele.

Este indicat, însă, ca oala în care fierbi spaghetele nu este plin. De asemenea, bucătarii iscusiți spun că nu trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în exces, deoarece gustul alimentelor se poate deteriora cu ușurință.

Bicarbonat de sodiu in apa in care fierbi spaghetele
Bicarbonat de sodiu in apa in care fierbi spaghetele

Pune legumele în apă cu bicarbonat de sodiu. Trucul care te va uimi

Un alt truc uimitor este acela de a fierbe legumele în apă cu bicarbonatul de sodiu. Ce se întâmplă dacă faci acest lucru? Ei bine, praful magic ca reuși să elimine cu succes 96% dintre pesticidele din coaja acestora.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu are numeroase proprietăți alcaline și antiseptice, iar asta îl fac un aliat important și împotriva arsurilor gastrice sau a arsurilor bucale.

Trucurile pe care internauții le-au tot pus în aplicare, de-a lungul timpului, arată că acest praf reprezintă, fără dar și poate, un ingredient minune, care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...