A pus ketchup peste aceste vase. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute a uimit-o pe gospodină

Iancu Andreea 16.06.2021, 12:09
A pus ketchup peste aceste vase. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute a uimit-o pe gospodină

Ketchup-ul reprezintă unul dintre cele mai celebre sosuri, pe care și românii au ajuns să îl includă în meniurile lor. Deși preparatul a apărut încă din anul 1700, fiind atribuit culturii culinare chineze, astăzi îl asociem mai degrabă cu Statele Unite ale Americii. De la un sos murat de pește, ketchup-ul a trecut la ingrediente precum ciupercile în varianta din Marea Britanie sau roșiile în cazul sosului din SUA. În prezent, sosul de ketchup este preferatul copiilor și tinerilor, care îl consumă cu aproape orice fel de mâncare. Cu toate acestea, un experiment a dezvăluit ce se întâmplă dacă gospodinele pun ketchup peste vase. Efectul este total neașteptat.

O gospodină a pus ketchup peste vase și a observat efectele incredibile ale îndrăgitului sos

Fiecare dintre noi are cu siguranță o sticlă de ketchup în frigider, acesta fiind sosul pe care micuții îl adoră. În combinație cu o porție de cartofi prăjiți, pizza sau burgeri, sosul de ketchup este în primele opțiuni ale celor care preferă mâncarea de stil fast food, dar nu numai. Dincolo de gustul desăvârșit și savoarea pe care o oferă preparatelor, sosul de ketchup poate fi folosit în gospodărie, pus peste vase. Acesta poate reprezenta o mână de ajutor pentru multe gospodine.

Vasele din cupru reprezintă o variantă pentru persoanele care preferă aspectul tradițional al veselei, însă ele pot reprezenta o provocare pentru gospodine când vine vorba despre procesul de curățare. Cea mai bună soluție pentru a curăța vasele din cupru. Frumusețea vaselor fabricate din acest material este tocmai strălucirea lor, însă uzura poate duce la pierderea sa. Pentru a le readuce la viață, o gospodină a pregătit o soluție de curățare, din părți egale de ketchup și sare grunjoasă. Apoi a întins amestecul pe suprafața vaselor cu ajutorul unui burete sau al unei cârpe moi și a lăsat-o să acționeze. La final, a fost nevoie doar de ștergerea soluției cu o lavetă uscată, deci nu necesită clătire.

Trucul cu ketchup pus peste vase are efecte incredibile
Sosul de ketchup, unul dintre cele mai îndrăgite preparate

Cum poți folosi sosul de ketchup în preparate

De multe ori se întâmplă să cumpărăm o sticlă nouă de ketchup, deși în frigider se află deja una desfăcută. Pentru a te asigura că nu irosești niciun strop din sosul preferat al celor mai tineri, iată două variante utile, care te salvează de la a irosi alimentele. Dincolo de clasicele variante de paste, hot dog, burgeri sau cartofi prăjiți, poți să apelezi la rețete mai puțin cunoscute, dar la fel de savuroase, care inclus sosul de ketchup.

Deși nu suntem obișnuiți să îl includem în dressing-ul salatelor, ketchup-ul poate reprezenta o soluție salvatoare atunci când ai epuizat pasta de tomate sau sucul de roșii din cămară. Ai nevoie doar de ketchup și oțet de vin alb, ceapă tocată mărunt, zahăr și paprika. Adaugă-le pe toate într-un blender și amestecă-le cu uleiul vegetal preferat, având grijă să îl condimentezi cu sare și piper. Acest dressing este ideal în salate mexicane, cu boabe de fasole sau porumb.

Pe de altă parte, orice friptură la grătar devine mult mai savuroasă atunci când sosul folosit are la bază ketchup. Pentru asta ai nevoie de 450g ketchup, 3 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sos Worcestershire, 2 linguri oțet și 2-3 căței de usturoi tocați. Toate aceste ingrediente se amestecă și se fierb la foc mic timp de 15 minute. Sosul răcit se poate păstra la frigider timp de o săptămână și este ideal în compania unei bucăți de carne la grătar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI