A pus drojdie, apă şi zahăr într-un ghiveci iar rezultatul a fost uluitor. Toate gospodinele trebuie să afle trucul

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 31.07.2021, 08:42
A pus drojdie, apă şi zahăr într-un ghiveci iar rezultatul a fost uluitor. Toate gospodinele trebuie să afle trucul

O femeie a pus drojdie, apă şi zahăr într-un ghiveci cu flori, iar rezultatul a fost uluitor. Toate gospodinele trebuie să afle acest truc ce a fost confirmat de studii de specialitate.

Ce se întâmplă dacă pui drojdie, apă şi zahăr într-un ghiveci

Potrivit concluziilor studiilor realizate în laboratoare de specialitate, drojdia are efecte benefice asupra plantelor. Le ajută să se dezvolte și să înflorească chiar și cu zece zile mai devreme.

Conform Oanei Matei, inginer horticultor, amestecul cu drojdie este un preparat-minune pentru plante, mai ales pentru cele cu flori. Specialista a explicat că, după studiile ce au fost făcute, plantele nu doar că au înflorit mai devreme decât în mod obișnuit, dar au făcut și cu 50% mai multe flori.

A pus drojdie, apa si zahar intr-un ghiveci iar rezultatul a fost uluitor. Toate gospodinele trebuie sa afle trucul
Plante in ghivece

Cum se pregătește soluția cu drojdie, apă şi zahăr pentru ghiveci

Inginerul horticultor Oana Matei a mai explicat că soluția se pregătește extrem de ușor, cu doar un gram dintr-un pachețel de drojdie ce se găsește în magazinele alimentare. ”Este ieftin și foarte eficient acest preparat”, a spus specialista.

Se folosește un recipient încăpător. Peste gramul de drojdie se adaugă cu o linguriță de zahăr, deoarece acest ingredient o activează. După aceea, se adaugă un litru de apă călduță și se amestecă bine.

Soluția pregătită prin amestecul unui gram de drojdie cu o linguriță de zahăr și un litru de apă călduță trebuie să fie lăsată la fermentat timp de două sau chiar trei ore. Este recomandat ca aceasta să fie lăsată într-un loc mai întunecos.

Ulterior, soluția obținută trebuie să fie amestecată cu apă, în proporție de 1 la 5. În cele din urmă, se toarnă pur și simplu în ghivecele plantelor din casă.

Cum se folosește soluția cu drojdie, apă şi zahăr pentru plantele din ghivece

Astfel, folosită pe post de îngrășământ, drojdia are efecte uimitoare asupra plantelor din ghivece. Însă, atenție! Soluția nu poate fi folosită oricum, pentru că dacă este utilizată în exces se poate dovedi dăunătoare. Amestecul de drojdie, zahăr și apă pe post de îngrășământ pentru plantele cu sau fără flori din ghivece se folosește de cel mult două ori pe sezon.

Inginerul horticultor Oana Matei a spus și pentru ce tipuri de plante se poate folosi soluția cu drojdie, apă şi zahăr. Potrivit specialistei, amestecul-minune se poate folosi pentru plante printre care se numără: mușcatele, hibiscusul, violetele de Parma sau mazărea. ”Toate vor înflori mult mai frumos și mult mai bine”, a asigurat specialista. Vezi AICI ce plante din locuință îți fac rău!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...