A pus ceapă şi zaţ de cafea pe mobilă. Nici prin cap nu îţi trece motivul

Cristian Cojocaru 23.10.2021, 19:33
A pus ceapă şi zaţ de cafea pe mobilă. Nici prin cap nu îţi trece motivul

Zațul de cafea poate avea foarte multe întrebuințări în gospodărie. Află de ce a pus o gospodină zaţ de cafea pe mobilă și la ce a ajutat acest ”tratament”, dar și la ce mai poate fi utilizat acest ingredient.

Ce se întâmplă dacă pui zaţ de cafea pe mobilă

Zațul de cafea poate fi un ingredient extrem de util în casa ta. Astfel, o gospodină a tăiat o ceapă în două și apoi a pus zațul de la cafea pe mobila din lemn, iar apoi cu o cârpă umedă a început să șteargă suprafața. După doar câteva zeci de secunde, petele și urmele de murdărie de pe mobilă au dispărut. Poți face și tu același lucru, iar la sfârșit, utilizează o cârpă uscată, iar mobila ta va arăta din nou foarte bine.

Astfel, dacă ești băutor de cafea, nu arunca zațul rămas și utilizează-l în diferite trucuri din casă. Ingredientul poate fi întrebuințat mai multor lucruri din gospordărie. Acesta poate fi utilizat și în cazul plantelor, astfel că acesta, adăugat în pământul florilor din ghiveci, poate avea rolul de îngrășământ natural, datorită mineralelor, vitaminelor și azotului care sunt prezente în zațul de cafea.

În afara faptului că are rol de îngrășământ, acesta va ține departe de plante și pisicile, dar alungă și insectele. Astfel, că în locurile pe unde ar putea intra insectele, poți aplica zaț de cafea.

Hainele din garderobă, la rândul lor pot beneficia de pe urma proprietăților pe care le prezintă zațul de cafea. Astfel, în momentul în care limpezești hainele închide la culoare, toarnă o ceașcă de zaț de cafea în apă. Acest ingredient poate fi folosit ca un colorant natural pentru haine, iar pentru a-l îndepărta, utilizează un filtru.

În cazul în care mirosul de tutun este omniprezent în casa ta, împrăștie zaț de cafea. Totodată, poți utiliza un prosop pentru a curăța scrumul de țigară, după care spală suprafața cu apă fierbinte. Zațul de cafea poate fi utilizat și pentru a curăța șemineul sau soba cu lemne, astfel că norii de cenușă pot fi ajutați cu acest ingredient magic.

zaţ cafea mobilă
Zatul de cafea poate fi utilizat si pentru plantele din ghiveci sau gradina

Utilizează zațul pentru a odoriza frigiderul

Zațul de cafea este un bun ingredient care poate fi folosit pentru a scăpa cu ușurință de mirosurile neplăcute precum cel de usturoi, pește sau ceapă, chiar dacă utilizezi săpun. Astfel, dacă după ce ai gătit, pielea miroase în continuare a pește, poți utiliza zațul de cafea pentru a te spăla pe mâini, iar apoi poți clăti cu apă caldă și săpun.

În cazul mirosurilor neplăcute din frigider, poți utiliza atât bicarbonat de sodiu cât și zaț de cafea. Pune într-un recipient zaț de cafea, iar pentru rezultate mai bune, poți lăsa zațul să se usuce peste noapte pe o hârtie de copt. Apoi, depozitează zațul într-o ceașcă pe care o poți lăsa descoperită în frigider, astfel că mirosurile neplăcute vor dispărea în curând.

Cu atât mai mult, restul de cafea poate ajuta și la degresare, astfeel că poți curăța vasele de bucătărie în care s-a ars mâncarea cu el. Având un efect abraziv, poți scăpa imediat de petele negre de pe oale și tigăi fără prea mult efort și cu ajutorul unui burete din sârmă.

Urmăriți Impact.ro și pe