A pus bicarbonat în piure și nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după. Este trucul preferat al gospodinelor

Iancu Andreea 05.12.2020, 08:59
A pus bicarbonat în piure și nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după. Este trucul preferat al gospodinelor

Orice gospodină cunoaște beneficiile bicarbonatului de sodiu în casă, mai cu seamă în bucătărie. Deși se folosește cu precădere la aluaturi, acest praf alb poate face minuni și în cazul altor preparate. Spre exemplu, dacă pui bicarbonat în piure vei descoperi ce calități fabuloase are acest ingredient.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în piure. Vei folosi de fiecare dată acest truc simplu

Este unul dintre ingredientele ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie pentru că poate fi utilizat într-o mulțime de variante. Una dintre ele îți va aduce laudele musafirilor și va schimba modul în care preparai piureul până acum. Pentru că poate fi folosit fără probleme în prepararea alimentelor, praful alb este îndrăgit de gospodine. Acesta ajută în procesul de digestie și este o soluție simplă pentru cei care vor să piardă în greutate.

De asemenea, carnea poate deveni mai fragedă dacă presari bicarbonat de sodiu deasupra, în timp ce legumele își vor păstra culoarea în timpul preparării. Și totuși, ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în piure? Gospodinele care folosesc acest truc de multă vreme pot confirma că ingredientul va face orice piure mult mai pufos și fin. Și cine nu și-ar dori să prepare piureul perfect. Însă beneficiile bicarbonatului nu se termină aici.

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient folosit de majoritatea gospodinelor
Bicarbonatul de sodiu, un ingredient folosit de majoritatea gospodinelor

Utilizări spectaculoase ale bicarbonatului de sodiu

Deși este folosit adesea pentru rezultatele minunate din bucătărie și pentru beneficiile aduse în gospodărie, la curățenie, bicarbonatul are o listă lungă de beneficii. Acesta poate fi utilizat pentru proprietățile sale ignifuge, fiind neașteptat de eficient în stingerea incendiilor. Pe de altă parte, bicarbonatul are și proprietăți antifungice, care pot combate cu succes insectele. Ingredientul este folosit adesea drept fungicid și insecticid natural.

Totodată, proprietățile antibacteriene renumite transformă bicarbonatul de sodiu în soluția perfectă pentru sterilizarea vaselor și chiar a biberoanelor pentru bebeluși. Soluția este extrem de eficientă și în cazul înțepăturilor de insecte sau în cazul unor arsuri solare, bicarbonatul reușind să grăbească vindecarea acestora.

Pe de altă parte, din punct de vedere medical, ingredientul poate ameliora anumite simptome asociate infecțiilor urinare. Folosit în apa de spălat, bicarbonatul poate reduce din simptomele asociate aceste afecțiuni precum usturimile și mâncărimile. Totodată, unele afecțiuni ale pielii precum psoriazisul pot fi, de asemenea, reduse cu ajutorul acestui ingredient minune. În mod spectaculos, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat în numeroase forme în gospodărie, fiind un real ajutor pentru casă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...