A pus bicarbonat în butoiul cu varză murată. O să îţi pară rău că nu ştiai trucul ăsta

Badea Violeta 06.11.2021, 08:14
A pus bicarbonat în butoiul cu varză murată. O să îţi pară rău că nu ştiai trucul ăsta

Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Trucurile din bucătărie pe care le poți pune în practică cu ajutorul acestui ingredient magic nu încetează să uimească. Cu toate că poate suna ciudat, bicarbonatul de sodiu se poate folosi și atunci când pui varza la murat. Iată de ce este bine să-l adaugi în butoi.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în butoiul cu varză murată

Pe lângă extraordinarele sale proprietăți pe care le deține atunci când vine vorba de curățenie sau îngrijire, bicarbonatul de sodiu se poate folosi cu succes și în bucătărie. Și pentru că în această perioadă gospodinele pregătesc varza murată ca să se bucure de gustul ei la iarnă, noi ne-am gândit să-ți dezvăluim că acest ingredient te poate ajuta enorm atunci când se pune leguma la murat.

Datorită bicarbonatul de sodiu nu vei mai vedea floare în butoaiele tale cu varză murată. Cum este posibil? Ei bine, praful miraculos are anumite proprietăți care conduc la un rezultat bun și delicios. Tot ceea ce trebuie să faci este să  cureți butoaiele cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Astfel, verzele murate vor ieși perfect și vor avea un gust nemaipomenit.

Totuși, noi îți recomandăm să nu uiți de busuioc. Acesta îi oferă preparatului o aromă incredibilă. De asemenea, butoaiele cu varză murată trebuie ținute într-un loc răcoros. Astfel, noi îți garantăm că te vei bucura de o varză murată, numai bună de consumat în postul Crăciunului și apoi, pentru prepararea sarmalelor de Crăciun și Revelion.

De ce sa pui bicarbonat de sodiu in butoiul cu varza murata
De ce sa pui bicarbonat de sodiu in butoiul cu varza murata

Rețeta pentru varză murată

Indiferent că o folosim pentru prepararea sarmalelor de Crăciun și Anul Nou sau ca garnitură pentru friputră, varza murată nu ar trebui să ne lipsească din nicio gospodărie. De aceea, noi ne-am gândit să-ți sărim în ajutor și să-ți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă de varză murată. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente

  • 20 de verze mici
  • 8 legături de cimbru uscat
  • 15 crenguțe de mărar uscat
  • piper boabe
  • o jumătate de kg de sare

Mod de preparare

Înainte de toate este recomandat să cureți butoiul cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Apoi, verzele se spală, se scobesc de cotor și se introduce în interior puțină sare. Se așează pe fundul butoiului o parte din condimente. După aceea, se pune fiecare varză.

Printre ele se așează restul de condimente și sare. Deasupra se toarnă apa și se închide butoiul. Se pune ceva greu peste el și se mai deschide după trei zile. Ulterior, se începe pritocirea, cu ajutorul unui furtun. Se scoate circa o jumătate din saramură, după care se toarnă înapoi. Procedura se repetă timp de două săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...