A pus bicarbonat de sodiu în tigaia cu pulpe de pui. Rezultatul s-a transformat în cel mai tare truc pentru friptură

Beatrice Dumitru 03.12.2021, 21:07
A pus bicarbonat de sodiu în tigaia cu pulpe de pui. Rezultatul s-a transformat în cel mai tare truc pentru friptură

Bicarbonatul de sodiu are multe întrebuințări în bucătărie, mai ales la prăjituri pentru că acționează ca agent de dospire pentru aluat și le face mai pufoase. Dar se poate folosi și pentru carnea crudă, fapt mai puțin cunoscut de unele gospodine. Acestea trebui să afle de ce este bine să îl folosească atunci când prepară pulpe de pui la tigaie.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în tigaia cu pulpe de pui

Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, pentru că poate fi folosit la igienizarea suprafeţelor, la scoaterea petele de pe haine, dar mai ales la prăjituri, având un efect asemănător cu cel produs de drojdie. O cantitate mică (o linguriță) în apa de gătit reduce timpul de gătire, elimină gustul amar al verzei sau prazului, reduce mirosurile neplăcute care apar în timpul gătirii acestora și înmoaie leguminoasele.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru frăgezirea cărnii. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faci este să presari pe suprafața ei bicarbonat de sodiu. Lăsă carnea la frigider câteva ore, iar înainte de gătire nu uita să o speli. O altă variantă este să pui o lingură de bicarbonat în apa în care fierbi carnea, iar după ce dă în clocot arunci soluția și continui să prepari carnea.

A pus bicarbonat de sodiu în tigaia cu pulpe de pui. Rezultatul s-a transformat în cel mai tare truc pentru friptură
Rolul bicarbonatului de sodiu în bucătărie.

Dacă dorești să pregătește niște pulpe de pui rumene și fragede, nu trebuie decât să pui în tigaie 5 grame din ingredientul minune, deoarece bicarbonatul de sodiu are și efect de rumenire. Pe lângă acesta mai pune puțin ulei, sare, piper, pătrunjel verde și gătește la foc mediu timp 30 de minute.

Ce este bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul este un compus solid cristalin alb, obținut dintr-un mineral natural numit natron, care conține cantități mari de bicarbonat de sodiu. Este solubil în apă și în prezența acidului se descompune formând dioxid de carbon (CO2) și apă, conferindu-i proprietatea de a neutraliza acizii.

Urmăriți Impact.ro și pe