A presărat bicarbonat între dalele din curte. Aşa a scutit mulţi bani şi efort, e foarte simplu

Iancu Andreea 08.05.2022, 10:45
A presărat bicarbonat între dalele din curte. Aşa a scutit mulţi bani şi efort, e foarte simplu

Bicarbonatul de sodiu reprezintă unul dintre cele mai utile ingrediente pentru bucătărie, casă și grădină. Acesta s-a dovedit a fi o soluție simplă, accesibilă și eficientă în numeroase situații. Poți scuti bani și timp dacă, de exemplu, presari bicarbonat între dalele din curte. Vei observa efectul nebănuit în scurt timp.

Efectul pe care îl are bicarbonatul de sodiu presărat între dalele din curte

În mod frecvent, bicarbonatul de sodiu reprezintă un ingredient pe care îl utilizează gospodinele pe post de praf de copt pentru pregătirea prăjiturilor sau altor preparate care presupun prepararea blaturilor. Totuși, există multe situații în care această pulbere albă poate fi folosită inclusiv în casă, la igienizarea diferitelor spații, precum și în grădină.

Un efect uimitor pe care îl are bicarbonatul de sodiu se remarcă în curte, dacă presari praful între dale. A devenit o modă să apelăm la soluții inedite, prietenoase cu mediul și deloc costisitoare pentru a rezolva problemele cu care se confruntă orice cămin. Dacă te numeri printre cei care locuiesc la curte și te-ai săturat de buruienile care cresc între dale, află că poți preveni creșterea acestora atunci când presari bicarbonat de sodiu prin crăpăturile formate.

Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu între dale
Efectele bicarbonatului de sodiu pentru plantele tale

Cum îngrijești plantele cu ajutorul bicarbonatului. Soluția simplă pentru flori mereu proaspete

Ingredientul minune poate fi util și în cazul tratamentelor de îngrijire a plantelor. Dacă te confrunți cu probleme legate de mucegai, asigură-te că apelezi la o soluție pe bază de bicarbonat. Acesta te poate scăpa de ciupercile sau bolile care se remarcă la nivelul diferitelor flori din ghiveci sau din grădină. Tot ceea ce trebuie să faci este să pregătești un amestec, format din 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 4 litri de apă și o linguriță de ulei. Ai grijă să nu adaugi o doză prea mare de bicarbonat, acest putând avea un efect devastator, arzând planta.

Acest amestec simplu poate fi transferat într-un recipient cu pulverizator, care te va ajuta să împrăștii pe frunzișul plantelor tale preferate soluția obținută. Uleiul din compoziție te ajută ca bicarbonatul să adere mai bine. Soluția te va ajuta să scapi de ciupercile care pot apărea pe plante. Tratamentul simplu poate facilita tratarea bolilor provenite din cauza umidității ridicate și te ajută să păstrezi plantele proaspete pentru mai mult timp. Specialiștii recomandă o atenție sporită pentru plantele din casa ta, astfel încât acestea să nu facă infecții. În cazul în care observi modificări notabile, ai grijă să acționezi rapid, încă de când frunzele încep să pălească.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...