A presărat bicarbonat în ghiveciul cu muşcate şi begonii. Rezultatul a fost unul neaşteptat. O să faci şi tu

Badea Violeta 31.03.2022, 08:10
A presărat bicarbonat în ghiveciul cu muşcate şi begonii. Rezultatul a fost unul neaşteptat. O să faci şi tu

Bicarbonatul de sodiu este, fără îndoială, unul dintre cele mai folosite ingrediente care se găsesc în casa unei persoane. De regulă, acesta este utilizat la prepararea anumitor tipuri de mâncăruri, însă praful minune se dovedeşte a fi foarte eficient și pentru plante. Iată ce se întâmplă dacă presari bicarbonat în ghiveciul cu muşcate şi begonii. Rezultatul te va lăsa fără cuvinte!

De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în ghiveciul cu muşcate şi begonii

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că bicarbonatul de sodiu poate face minuni în bucătărie și în gospodărie. Surprinzător sau nu, acesta poate fi folosit inclusiv în grădină, fiindcă are numeroase beneficii asupra plantelor. Acest ingredient, folosit deseori în bucătărie are efecte uimitoare asupra plantelor din grădină și în plus este foarte ieftin și la îndemâna oricui.

Dacă locuiești la bloc și ai plante de apartament, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, o soluție ce poate înlocui cu ușurință, dar mult mai eficient, substanțele chimice pe care le cumperi din comerț. Iată o listă cu câteva întrebuințări nebănuite ale acestui ingredient incredibil.

Trucuri ingrijire plante
Trucuri ingrijire plante
  • Bicarbonatul de sodiu ajută la creșterea plantelor

Iubești mușcatele și begoniile? Ei bine, atunci ai nimerit unde trebuie. De acum, aceste flori minunate vor crește mult mai rapid și mai sănătos datorită bicarbonatului de sodiu.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi câte o jumătate de linguriță de praf de copt în apa folosită la udarea acestora. Soluția obținut le va ajuta să se dezvolte în condiții perfecte.

  • Bicarbonatul de sodiu previne apariția mucegaiului

Mucegaiul alb poate deveni rapid o povară pentru plantele tale preferate dacă nu iei măsuri eficiente pentru a le proteja. Această ciupercă supărătoare are capacitatea de a ataca aproape orice floare, însă ea poate fi învinsă cu ajutorul bicarbionatului de sodiu.

Amestecă două lingurițe de săpun de Marsilia, două lingurițe de bicarbonat de sodiu și doi litri de apă. Pune soluția obținută într-un pulverizator pentru flori pentru a putea stropi mai bine plantele.

  • Alungă insectele

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu în 100 de mililitri de ulei de gătit și apoi toarnă două lingurițe de soluție la o cană de apă. Stropește plantele atacate de insecte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...