A presărat bicarbonat de sodiu peste mop. Motivul pentru care orice gospodină trebuie să facă asta

Iancu Andreea 11.05.2022, 15:49
A presărat bicarbonat de sodiu peste mop. Motivul pentru care orice gospodină trebuie să facă asta

A devenit deja un obicei frecvent de a include bicarbonat de sodiu în diferite activități care implică igienizarea și curățarea obiectelor din casă, însă cu siguranță nu te-ai gândit că poți presăra bicarbonat de sodiu și peste mop. Mai multe gospodine au încercat acest truc simplu și de atunci îl folosesc de fiecare dată când este necesar.

Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu peste mop. Efectul este nebănuit

Este deja cunoscut faptul că bicarbonatul îți poate ușura munca din interiorul casei, facilitând diferite activități de curățare și igienizare a spațiilor și obiectelor ce par să nu aibă nicio soluție potrivită. Dincolo de trucurile pentru îngrijire, curățenie și gătit, bicarbonatul de sodiu este bun și pentru curățarea obiectelor cu care faci aceste activități.

Un truc simplu, încercat de multe gospodine, dezvăluie efectul nebănuit al bicarbonatului presărat peste mop. Pentru a te bucura de un nou beneficiu al pulberii albe trebuie să apelezi la două ingrediente banale. Ai nevoie doar de o găleată umplută cu apă fierbinte și două-trei linguri de bicarbonat de sodiu pe care îl adaugi în recipient. Introdu apoi mopul și lasă-l să stea în amestecul obținut până când apa din găleată s-a răcit. Poți adăuga inclusiv câteva căpăcele de soluție specială pentru podele.

La final, vei observa că bicarbonatul de sodiu a făcut ca mopul să fie igienizat și gata de utilizat din nou. În plus, mirosul neplăcut pe care multe dintre mopuri îl au după mai multe folosiri a dispărut. Astfel, vei reuși să economisești banii pe care i-ai fi cheltuit pentru a achiziționa un nou capăt pentru mopul tău. Trucul poate fi repetat de fiecare dată, după ce faci curățenie.

Efectul neașteptat după ce o gospodină a presărat bicarbonat de sodiu peste mop
Trucuri utile pe bază de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient cu multiple beneficii

Dincolo de faptul că te poate ajuta să îți igienizezi mopul la fiecare sesiune de curățenie din casă, bicarbonatul ascunde numeroase beneficii. Acesta este un ingredient ieftin, util în bucătărie, la diferite preparate, în special pentru realizarea blaturilor. Totodată, bicarbonatul a dat rezultate spectaculoase și în cazul trucurilor de frumusețe, fiind un ingredient preferat de persoanele care visează la un ten impecabil.

Pe de altă parte, poți apela la bicarbonat și în cazul în care descoperi că grădina ta se confruntă cu probleme. Un truc util pentru plantele care sunt afectate de boli sau mucegai are la bază bicarbonatul. Acesta poate fi inclusiv presărat la marginea dalelor pentru a elimina problema furnicilor. Deși poate părea mult prea simplu ca să fie adevărat, bicarbonatul este unul dintre ingredientele banale din casa noastră care ne ajută să curățăm spațiile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...