A păcălit trei bănci cu zeci de mii de lei. Trucul la care a apelat o femeie din Bacău ca să ia credite substanțiale

Andra Daoud 24.05.2022, 20:15
A păcălit trei bănci cu zeci de mii de lei. Trucul la care a apelat o femeie din Bacău ca să ia credite substanțiale

O femeie din Bacău a intrat în vizorul polițiștilor după ce a păcălit trei bănci să îi dea cretite în valoare de 56.000 de mii de lei. Femeia a încercat să înșele funcționarii de la alte zece bănci pentru a obține credite, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele ei. Ce acuzații i se aduc și cum a reușit să păcălească unitățile bancare.

A păcălit băncile să îi dea credite de zeci de mii de lei

Femeia în vârstă de 61 de ani s-a dat drept pensionară pentru a obține credite de la mai multe bănci. Anchetatorii au stabilit că ea a folosit taloane de pensie și decizii de pensionare false pentru a obține credite mari de la trei bănci. Acum, femeia este cercetată pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Oamenii legii au stabilit că femeia nu avea dreptul de a obține împrumuturi, deoarece nu figura în sistemul public de pensii. Acest lucru nu a împiedicat-o însă să încerce să facă rost de bani și chiar să îi obțină. A folosit acte false și s-a adresat mai multor bănci pentru a obține credite, iar trei dintre ele i-au dat banii ceruți.

A convins trei bănci să îi dea bani în mai puțin de un an

Falsa pensionară din Bacău s-a dus la ghișeele mai multor instituții financiar-bancare, de la care a încercat să obțină împrumuturi, în perioada februarie – decembrie 2020. În timp ce zece instituții au refuzat-o, alte trei i-au oferit sumele cerute.

Valoarea prejudiciului se ridică la 56.000 de lei, iar acum dosarul deschis pe numele ei a ajuns pe masa Parchetului care urmează să emită rechizitoriul și să sesizeze instanțele competente pentru a o judeca pe femeie.

„Aceasta a solicitat în nume propriu, inducând în eroare reprezentanţii instituţiilor financiar-bancare, declarând în mod necorespunzător adevărului că ar fi pensionară şi folosind în acest scop decizii de pensionare şi taloane de pensie falsificate”, transmit reprezentanţii IPJ Bacău.

A pacalit trei banci cu zeci de mii de lei. Trucul la care a apelat o femeie din Bacau ca sa ia credite substantiale 1
Pensionara a convins trei banci sa ii dea credite

Bani de la Guvern pentru pensionari

Luni, Guvernul a anunțat o serie de măsuri economice și sociale menite să sprijine pensionarii cu venituri mici. Astfel, pensionarii care încasează mai puțin de 2.000 de lei lunar vor primi un ajutor în valoare de 700 de lei, care va fi acordat o singură dată.

O altă măsură din pachetul „Sprijin pentru România” prevede amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firmele care se confruntă cu dificultăți financiare. Măsurile vor intra în vigoare la 1 iulie 2022, iar proiectul în valoare de 1,1 milioane de euro adoptat de coaliția de guvernare mai prevede și alte măsuri care pot fi consultate aici.

Urmăriți Impact.ro și pe