A murit Prințesa Maria. Peste câteva zile ar fi împlinit 31 de ani

Redacția IMPACT 15.05.2020, 18:18
A murit Prințesa Maria. Peste câteva zile ar fi împlinit 31 de ani

Prințesa Maria Galitzine, descendentă a Imperiului Habsburgic a murit la doar 31 de ani. Străbunicii ei, împăratul Carol I și împărăteasa Zita de Bourbon-Parma au fost ultimii monarhi ai Austriei. Cum a murit tânără?

Cauzele morții subite ale Prințesei Maria

Prințesa Maria Petrovna Galitzine și-a pierdut viața pe 4 mai, în urma unui anevrism cardiac. Cauza decesului său a fost confirmată de un necrolog. Evenimentul tragic s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte ca tănăra să împlinească frumoasa vârstă de 32 de ani. Descendenta dinastiei Habsburgilor a lăsat în urmă un copil de doar ani, Maxim.

Prințesa Maria și soțul ei. Foto: captură YouTube
Prințesa Maria și soțul ei. Foto: captură YouTube

Maria s-a născut la Luxemburg, însă viața a dus-o în mai multe locuri ale lumii. În copilărie a trăit o perioadă la Moscova, unde a urmat Școala Germană. La scurt timă după ce a absolvit cu brio studiile, tânără s-a mutat în Belgia, unde a urmat cursurile Colegiului de Artă și Design. Ulterior, aceasta s-a stabilit în SUA, la Chicago, apoi în Houston. În 2017 Maria s-a căsătorit cu Rishi Roop Singh, un bucătar din Houston, tatăl fiului ei, Maxim. Maria a preluat la căsătorie numele soțului. Ea a fost înmormântată în Cimitirul Westheimer Forest Park, din SUA, în secțiunea ortodoxă.

Statutul regal

Maria se trage din părinți aristocrați. Tatăl ei a fost un aristocrat rus, iar mama sa a fost fiica arhiducelui Rudolf al Austriei, care era fiul cel mai tânăr al împăratului Carol I al Austriei și al împărătesei Zita de Bourbon-Parma (ultimii împărați Austria), fiind o descendentă a dinastiei Habsburgice, scrie Digi24, citând revista People

Străbunicii prințesei Maria au fost exilați din Austria în urma primului război mondial, iar străbunicul ei Charles I din Austria a murit în 1922.

Potrivit declarațiilor făcute de sora sa, Tatiana, care trăiește tot în SUA, viața Mariei a fost una normală, fără a fi prezentă la evenimente specifice unei vieți regale. „Viața mea este completă normală”, explica sora Mariei.

Urmăriți Impact.ro și pe