A murit președintele Uniunii Ziariștilor din România. Doru Dinu Glăvan avea 75 de ani

Antonia Iacobescu 31.10.2021, 17:49
A murit președintele Uniunii Ziariștilor din România. Doru Dinu Glăvan avea 75 de ani

Doliu imens în presa românească! Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), a decedat, duminică (31 octombrie). Vestea a picat ca un trăsnet, iar cauzele morții nu au fost făcute publice până în acest moment.

A murit Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor din România

Doru Dinu Glăvan a murit la vârsta de 75 de ani. El a decedat la Reșița, orașul său natal, în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19, după cum transmite Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, într-un comunicat.

„Doru Dinu Glavan este de acum lângă Dumnezeu… 75 de ani pământeni trăiți în slujba oamenilor și a idealurilor au însemnat destinul unui Om care a făcut pionierat în deceniul trecut pentru a pune Banatul de Munte pe harta Radio România. Un spirit viu, un Om care s-a dăruit și a dăruit semenilor săi. Modelul celui care lupta pentru succes cu onoare si demnitate, un Om care lasă în trecerea sa pămanteană urme greu de sters.

Doru Dinu Glăvan a fost și rămâne una dintre personalitățile Radio România care a dat oamenilor ceea ce este greu de găsit astăzi: Iubirea necondiționată pentru profesie, pentru ascultători și pentru România! Drum lin in lumina. Condoleanțe familiei și celor care l.au meritat.”, a scris pe Facebook un fost redactor al Radio România Reșița, post întemeiat de Doru Dinu Glăvan.

Cine a fost Doru Dinu Glăvan

Doru Dinu Glăvan a început să publice prima dată la vârsta de 14 ani, iar la 18 ani a ajuns colaborator în presa locală și regională. Câțiva ani mai târziu, el a fost angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.

A avut o carieră impresionantă, comentând atât concursuri din România, cât și din Europa, Asia și Australia. A participat și transmis evenimente precum Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.

Pe data de 8 august 1995 a pus bazele Fundației Radio Caraș-Severin, iar exact la un an mai târziu, Radio România Reșița a devenit post public local al Societății Române de Radioteleviziune.

Urmăriți Impact.ro și pe