A murit fondatorul Jysk: cine a fost Lars Larsen și ce avere avea

Alexandru Ioanid 19.08.2019, 13:31
A murit fondatorul Jysk: cine a fost Lars Larsen și ce avere avea

Miliardarul Lars Larsen, fondatorul companiei Jysk, a murit la vârsta de 71 de ani. El era considerat unul dintre cei mai puternici oameni din Danemarca, grație averii sale impresionante și a conexiunilor pe care reușise să și le creeze de-a lungul vieții.

Lars Larsen, fondatorul gigantului de retail Jysk, a murit la vârsta de 71 de ani. El fusese diagnosticat recent cu cancer și, din acest motiv, părăsise funcția de președinte al companiei.

Locul său a fost luat de fiul său, Jacob Brunsburg, în vârstă de 47 de ani. Lars Larsen avea o avere impresionantă și era considerat unul dintre cei mai puternici oameni din Danemarca.

Larsen a fondat compania Jysk în anul 1979.

Ce avere avea Lars Larsen, fondatorul Jysk

Lars Larsen, fondatorul Jysk şi unul dintre cei mai puternici oameni, avea 71 de ani, potrivit Bloomberg. Compania a anunțat, într-un comunica oficial, că acesta a decedat în casa sa din Silkeborg.

În urmă cu două luni, el a renunțat la conducerea companiei după ce medicii l-au diagnosticat cu cancer. Imperiul pe care l-a fondat în 1979 i-a adus și câștiguri substanțiale.

Averea sa se ridică, potrivit analiștilor, la 4,5 miliarde de dolari. Asta l-a făcut unul dintre cei mai puternici oameni din Danemarca, el regăsindu-se în top 4 oameni bogați ai țării nordice.

Lars Larsen a fost proprietarul grupului JYSK şi al sucursalelor acestuia, printre companiile JYSK din diverse ţări numărându-se Bettenlager din Danemarca şi Bettenwelt din Germania şi Austria.

În afară de grupul JYSK, Lars Larsen mai deţinea complet sau parţial şi alte companii. „Bolia.com” este un lanţ de magazine de desfacere a mobilei pe internet, cu showroomuri în oraşe europene şi în China, „Interior Direct” este un furnizor la scară largă de mobilier pentru hoteluri şi săli de conferinţă, iar „Himmerland Golf & Spa Resort” este unul din cele mai bine echipate şi atrăgătoare terenuri de golf din Scandinavia, având propriul hotel de prima clasă, special pentru golf.

Urmăriți Impact.ro și pe