A murit de covid-19, dar la 10 zile de la înmormântare s-a reîntors printre cei dragi. Rudele femeii, şocate: “Am plâns mult după ea”

Iancu Andreea / 25.01.2021, 15:35
A murit de covid-19, dar la 10 zile de la înmormântare s-a reîntors printre cei dragi. Rudele femeii, şocate: “Am plâns mult după ea”

O femeie în vârstă de 85 de ani a fost diagnosticată cu Covid-19 și ulterior declarată decedată. La 10 zile de la înmormântare s-a reîntors printre cei dragi, spre surprinderea tuturor. Cum a fost posibilă o astfel de întâmplare și cine este vinovat de situația uluitoare?

A fost declarată decedată din cauza Covid-19, dar s-a întors la cei dragi după 10 zile de la înmormântare

Rogelia Blanco, o femeie în vârstă de 85 de ani din Spania a provocat o suferință cumplită familiei sale după ce rudele au crezut că este moartă. Pensionara ar fi murit de Covid-19 în data de 13 ianuarie, fiind înmormântată a doua zi, potrivit ziarului La Voz de Galicia. Din păcate, protocoalele din cauza coronavirusului au făcut ca rudele femeii să nu poată participa la înmormântare.

La zece zile după ce aceasta fusese înmormântată, femeia a revenit în centrul de bătrâni din Xove, în nordul Spaniei, acolo unde locuia împreună cu soțul său, Ramón Blanco. Bărbatul a fost pur și simplu uluit de întâmplare, după ce a dat ochii cu soția pe care o știa decedată. Totuși, acesta a primit cu bucurie reîntoarcerea partenerei sale de viață.

Nu pot sa cred. Plângeam, după moartea soției mele, susținea soțul femeii, potrivit sursei citate.

Femeia a fost declarată moartă din pricina unei erori foto - Pixabay
Femeia a fost declarată moartă din pricina unei erori
foto – Pixabay

“O eroare de identificare în timpul procesului de transfer”

Toți membrii familiei femeii s-au întrebat cum a fost însă posibil ca aceasta să fie declarată moartă și apoi să își revină la 10 zile de la înmormântare. Se pare că problema a apărut în urma unei erori făcute de membrii Fundației San Rosendo, responsabilă pentru conducerea căminului de bătrâni, unde locuia femeia. Eroarea ar fi apărut atunci când Blanco și mai mulți rezidenți au fost testați pozitiv la Covid-19. Aceștia au fost transferați la un alt cămin pe data de 29 decembrie pentru a li se oferi tratament specializat. Ei au ajuns la reședința Os Gozos din Pereiro de Aguiar, la 223 km (139 mile) de Xove.

Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeași cameră, susțin reprezentanții fundației, conform publicației.

Procesul de transfer a dus la declararea decesului persoanei greșite, iar fundația și-a exprimat regretul cu privire la nefericitul incident. Totodată, reprezentații susțin că acest eveniment este unul unic între cele 100 de transferuri făcute în luna decembrie a anului trecut la Os Gozos. Pentru a remedia situația, o instanță a fost informată să inverseze greșeala legată de moartea lui Blanco.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI