A murit celebrul cântăreț Meat Loaf. A făcut ravagii cu melodia „I’d Do Anything For Love”

Cătălina Burghelea 21.01.2022, 10:59
A murit celebrul cântăreț Meat Loaf. A făcut ravagii cu melodia „I’d Do Anything For Love”

Este doliu imens în muzica internațională! Cântăreţul rock american Meat Loaf, renumit pentru albumul său „Bat Out of Hell”, a murit la vârsta de 74 de ani. Pe numele său real Marvin Lee Aday, artistul a avut o carieră de şase decenii şi peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale vândute în întreaga lume.

Meat Loaf a murit, după o carieră de șase decenii

Câștigătorul unui Grammy a murit joi seara (20 ianuarie). Cauza morții sale nu a fost deocamdată dezvăluită. Într-o declarație oficială pe Facebook, s-a confirmat că solistul și actorul s-a stins din viață înconjurat de soția Deborah și fiicele Pearl și Amanda.

„Ştim cât de mult a însemnat el pentru mulţi dintre voi şi apreciem cu adevărat toată dragostea şi sprijinul acordat în timp ce trecem prin această perioadă de suferinţă provocată de pierderea unui artist care i-a inspirat pe mulţi şi a unui om frumos”, a transmis familia lui Meat Loaf într-un comunicat, potrivit BBC.

A făcut senzație cu vocea sa specială

Starul „Bat Out of Hell” a vândut 100 de milioane de albume în întreaga lume și a apărut în filme precum „Fight Club”, „Focus”, „Rocky Horror Picture Show” și „Wayne’s World”.

„Fiicele Pearl și Amanda și prietenii apropiați au fost alături de el în ultimele 24 de ore”, au continuat rudele cântărețului.

Cine este soția lui Meat Loaf

Deborah Gillespie este din Canada și este a doua lui soție. Cuplul și-a împărțit timpul între LA și Texas, de unde provine starul rock. Cei doi s-au căsătorit în 2007 și au rămas împreună timp de 14 ani, până la moartea lui Meat Loaf, pe 20 ianuarie 2022. La momentul publicării acestei știri, cauza morții sale nu este cunoscută.

Veteranul muzicii rock a avut ceva probleme de sănătate în 2016, când s-a prăbușit pe scenă. Solistul a fost forțat că nege zvonurile cum că era pe moarte, deși a apărut într-o serie de interviuri în care vorbea bâlbâit. În 2012, Meat Loaf a susținut că moartea pe scenă ar fi „cel mai bun lucru” care i s-ar putea întâmpla.

Foto Facebook Meat Loaf
Foto Facebook Meat Loaf

Cântărețul a dat lovitura cu piesa „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)”

Născut în Dallas, Meat Loaf a fost cel mai bine cunoscut pentru trilogia sa „Bat Out of Hell”. Melodia sa din 1993 – „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)” –  i-a adus un premiu Grammy. Înainte de asta, vedeta a jucat rolul lui Eddie în filmul muzical „The Rocky Horror Picture Show”, din 1975.

Este de talia lui Michael Jackson și Whitney Houston

Albumul amintit mai sus, care rămâne unul dintre cel mai bine vândute 10 albume din toate timpurile, alături de Michael Jackson, Whitney Houston și Eagles, a fost, de asemenea, adaptat ca un muzical de scenă, scris de colaboratorul său Jim Steinman.

Cântărețul era foarte cunoscut pentru vocea sa rock impresionantă. Meat Loaf și-a început cariera la sfârșitul anilor 1960, cântând alături de vedete precum Van Morrison. Cântărețul a continuat să joace în musicalul „Hair” înainte de a începe o carieră solo.

Urmăriți Impact.ro și pe