A lăsat un pahar plin cu bicarbonat de sodiu la -8 grade în congelator. După câteva zile a scos paharul și a observat asta!

Daria Petrescu 13.05.2021, 09:24
A lăsat un pahar plin cu bicarbonat de sodiu la -8 grade în congelator. După câteva zile a scos paharul și a observat asta!

Atunci când vine vorba despre cât de util este bicarbonatul de sodiu, veți fi uimiți să aflați câte minuni poate face atât în industria cosmetică cât și pentru a curăța diverse suprafețe. Să nu uităm și că acest aliment este folosit în bucătărie la diverse preparate. Iată ce se întâmplă, însă, dacă lași un pahar plin cu bicarbonat de sodiu la -8 grade în congelator. Rezultatul este neașteptat și merită să încercați acest truc.

Cum ajută bicarbonatul de sodiu la curășarea congelatorului

De-alungul timpului s-a descoperit că bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii. Gospodinele îl folosesc atunci când prepară o rețetă sau când au nevoie să curețe diverse suprafețe. Mulți spun că este bun și pentru sănătate, însă, medicii avertizează să nu exagerăm atunci când vine vorba de bicarbonatul de sodiu.

Acest aliment poate fi folosit pentru a curăța frigiderul sau cuptorul și asta într-un timp foarte scurt. În cazul în care vreți să eliminați mirosul neplăcut din congelator, apelați la bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonate in a wooden spoon

Pune praful într-un pahar și lasă-l peste noapte în congelator. A doua zi vei observa că mirosul neplăcut a fost eliminat. Bicarbonatul te va scăpa de mirosul neplăcut din frigider.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în preparate, în industria cosmetică și pentru a curăța cele mai dificile și pătate suprafețe din casă, inclusiv cele textile.

Ce e bine de știut despre bicarbonatul de sodiu

Medicii avertizează că niciodată nu ar trebui să ”completăm” medicamentele cu bicarbonat de sodiu. Sigur că fiecare decide cum și în ce măsură folosește praful. Cu toate astea, ar trebui să ținem cont, că acesta ne ajută mai mult la treburile ce țin de uz casnic.

De exemplu, cei care suferă de reflux gastroesofagian, care abuzează de bicarbonat de sodiu cresc riscul de a dezvolta ulcer gastric. Astfel că, trebuie să fiți foarte atenți cum și unde folosiți bicarbonatul de sodiu.

Nu riscați, folosind bcarbonatul de sodiu chiar pentru orice. Vă poate pune sănătatea în pericol, în cazul în care este folosit în exces.

Pe partea de cosmetică, poate fi folosită în diverse măști pentru îngrijirea tenului. De altfel, este bun pentru curățarea părului.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu

În cazul în care nu ați aflat încă, ce alte beneficii mai are bicarbonatul de sodiu, vă prezentăm mai jos câteva dintre „minunile” pe care le poate face acest praf.

– ameliorează durerile de gât în timpul unei răceli sau gripă, făcând gargara cu bicarbonat de sodiu.

-praful ajută la arsuri și calmează rănile, ameliorând durerea.

– praful ajută la calmarea iritațiilor și a mâncărimii provocate de dermatita atopică sau cea seboreică

Întrebuințări nebănuite în bucătărie

– Boabele de fasole pot fi, de asemenea, frăgezite cu bicarbonat de sodiu.

– Omleta va ieși mai pufoasă dacă adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

– Curăță și albește dinții, elimină bacteriile din gură, previne apariția cariilor. Înlătură grăsimea de pe farfurii, oale, tigăi, tăvi, în general vase de bucătărie.

-Poți folosi bicarbonatul de sodiu în loc de pasta de dinți.

– Bicarbonatul este folosit pe post de șampon uscat.

– Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor și a mâncărimii provocate de dermatita atopică sau cea seboreică.

– bicarbonatul de sodiu este un bun remediu împotriva înțepăturilor de insecte.

Urmăriți Impact.ro și pe