A jucat un an titular la Steaua, dar nu l-a văzut niciodată pe Gigi Becali. ”Am avut parte de o surpriză”

Andrei Cezar 03.06.2020, 19:40

Unul dintre cei mai prolifici marcatori din istoria recentă a Stelei, Federico Piovaccari, nu l-a văzut niciodată pe Gigi Becali, deși a jucat un an de zile la formația roș-albastră. Motivul: transferul său la gruparea din Ghencea s-a efectuat în momentul în care patronul Stelei era la închisoare. Piovaccari a rememorat momentele când juca în tricoul roș-albaștrilor și a declarat că echipa și suporterii i-au rămas în suflet.

Titularul Stelei care nu l-a văzut niciodată pe Gigi Becali

Federico Piovacari a sosit la Steaua în sezonul 2013-2014 sub formă de împrumut, de la echipa italiană Sampdoria. A fost o mutare câștigătoare pentru ambele părți. Piovaccari a reușit să îi cucerească pe fani încă de la primele minute jucate pentru echipa din Ghencea.

De-a lungul sezonului s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni jucători de la Steaua, pentru care a marcat 10 goluri în 25 de partide, devenind golgheterul echipei.

Printre reușitele importante ale atacantului se numără cele din meciul cu Legia Varsovia, care au adus calificarea Stelei în grupele Uefa Champions League.

Cu toate acestea timp de un an de zile, în care a evoluat în tricoul roș-albastru, nu a reușit să îl cunoască față în față pe patronul său. Gigi Becali era atunci la închisoare, după ce fusese condamnat în dosarul ce viza schimbul ilegal de terenuri cu Armata.

„Cand am primit oferta de la Steaua, eram in vacanta cu familia mea si am fost foarte fericit ca voi putea juca la un club asa de mare. Nu stiam Romania inainte de a juca la Steaua. Am avut parte de o surpriza, Romania e o tara foarte, foarte frumoasa”, a declarat Pivaccari pentru Sport.ro.

A jucat un an titular la Steaua, dar nu l-a văzut niciodată pe Gigi Becali. ”Am avut parte de o surpriză”
A jucat un an titular la Steaua, dar nu l-a văzut niciodată pe Gigi Becali. ”Am avut parte de o surpriză”

Piovaccari: ”Peste tot în lume numele echipei este Steaua, nu FCSB”

Becali și-a dat acordul din penitenciar pentru transferul său, iar ”Piova” a ajuns în Ghencea la câteva săptămâni după condamnarea paronului. Atacantul spuune că încă mai urmărește meciurile FCSB și consideră că situația de conflict în care se află echipa lui Becali și CSA Steaua nu avantajează pe nimeni.

„Pe Gigi Becali nu l-am intalnit niciodata. Nu l-am vazut niciodata fata in fata. Acum inca urmaresc rezultatele echipe si ma uit la rezumatele partidelor. Situatia de fata (n.r. scandalul dintre CSA si FCSB) nu este buna pentru ca pentru mine si peste tot in lume numele echipei este Steaua, nu FCSB. Ceea ce se intampla nu e un lucru bun”, crede Piovaccari.

De Steaua îl leagă foarte multe amintiri frumoase, dar cel mai mult l-au impresionat suporterii, spune fotbalistul.

„Suporterii din Romania sunt cei mai tari! Nu pot sa uit momentul in care am jucat si am inscris in fata a 50.000 de oameni. Cu toate astea, cel mai frumos rezultat pentru mine a fost victoria cu 3-0 in fata celor de la Timisoara”, isi aminteste Piovaccari.

Pe antrenorul său de atunci, Laurențiu Reghecampf îl consideră ”unul dintre cei mai buni’ pe care i-a avut în cariera, impresionându-l metodele sale de antrenament.

Dupa despartirea de Steaua, in 2014, Piovaccari a ajuns în Primera Division, unde a jucat pentru Eibar. Apoi a îmbărcat pe rând tricourile celor de la Western Sydney Wanderers (Australia), Zheijang Yiteng (China), Ternana (Italia) și Rayo Vallecano (Spania).

În prezent Federico Piovaccari evoluează la Cordoba, în Liga a 3-a spaniolă.

Urmăriți Impact.ro și pe