A început războiul Alexandru Rafila – Nelu Tătaru. Greșeala pe care ar fi făcut-o ministrul

Cristian Cojocaru 11.12.2020, 20:25
A început războiul Alexandru Rafila – Nelu Tătaru. Greșeala pe care ar fi făcut-o ministrul

Războiul Alexandru Rafila – Nelu Tătaru pare să fi început după ce propunerea PSD pentru funcția de premier l-a atacat pe actualul ministru al Sănătății. . Rafila a subliniat faptul că în România, numărul testărilor este de departe a fi cel ideal și l-a criticat pe Tătaru pentru felul în care a gestionat pandemia.

Alexandru Rafila vorbește despre greșeala lui Nelu Tătaru în gestionarea pandemiei

Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie și totodată reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, reprezintă și propunerea pentru funcția de premier din partea PSD. Acesta a început războiul cu  Nelu Tătaru după ce a adus acuzații la adresa ministrului, argumentând că acesta a făcut o greșeală enormă.

Astfel, Nelu Tătaru este acuzat de faptul că a pierdut controlul cu privire la pandemie pentru că nu a înțeles cum anume să întărească sistemul de sănătate. Pe lângă acest lucru, Rafila i-a mai subliniat și faptul că România a ajuns la un platou și că ”numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”. ”Greșeala pe cre a făcut-o a fost că el face vizite de lucru, în loc să se ocupe cu ce ar trebui să facă un ministru”, a început Rafila, iar apoi a detaliat.

”În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă. Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea”, a argumentat Alexandru Rafila.

 Alexandru Rafila se află în izolare după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19
Alexandru Rafila se află în izolare după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19

 Alexandru Rafila se află în izolare

Rafila mai aduce la cunoștință faptul că el cu Tătaru au interacționat foarte puțin în ultimele șase luni. De asemenea, acesta afirmă că cei de la comisia tehnică nu s-au mai întrunit de trei luni de zile. Sarcina ministrului nu este de a merge în vizite de lucru ci de a gândi și pune în mișcare un mecanism care aduce rezolvare problemelor actuale, a mai adăgat epidemiologul.

După ce soția sa a fost confirmată pozitiv cu infectarea cu Covid-19, Alexandru Rafila a făcut un test rapid care a ieșit negativ. Acesta intrase deja în izolare de trei zile, iar următorul pas a fost să se testeze cu test PCR al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

„Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok. Am purtat mască…Problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună. Acesta a fost momentul în care am aflat – după câteva zile – că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”, a precizat epidemiologul, potrivit digi24.ro .