A găsit o sticlă plină cu bijuterii din aur în timp ce căuta fier vechi la groapa de gunoi. N-o să crezi ce a urmat după

Cristian Cojocaru 07.01.2021, 16:57
A găsit o sticlă plină cu bijuterii din aur în timp ce căuta fier vechi la groapa de gunoi. N-o să crezi ce a urmat după

Un bărbat din municipiul Aiud a găsit la groapa de gunoi o sticlă plină cu bijuterii din aur. Acest lucru l-a bucurat teribil pe om, însă ceea ce a urmat după aceea, depășește imaginația fiecăruia și anume finalul fericit întâlnit la o poveste în care un om găsește lucruri de valoare.

Sticlă cu bijuterii din aur la groapa de gunoi

În timp ce căuta după fier vechi la groapa de gunoi, bărbatul norocos a rămas mut de uimire când a dat peste comoară. Finalul fericit nu avea să dureze prea mult, asta până când vorba s-a dus în localitate și o cunoștință de-a sa a decis să îl tâlhărească pe săracul om bogat. Această poveste începe în decembrie 2016 atunci când o familie a cumpărat o locuință în municipiul Aiud.

În februarie 2017, aceștia s-au apucat să renoveze apartamentul, astfel că molozul rezultat fiind transportat și depozitat pe un teren din apropiere unde se afla o clădire dezafectată. În jurul datei de 20 martie 2017, un bărbat a mers în acea zonă pentru a căuta fier vechi. Săpând printre resturi, a găsit o sticlă din plastic în care se aflau mai multe bijuterii din aur, aproximativ 50 de piese.

În zilele următoare a donat o parte dintre obiecte drept cadou, iar o parte au fost amanetate pentru care a primit o contravaloare de 783 de lei. O cunoștință a omului care a găsit sticla a intervenit în poveste plecând în căutarea norocosului. .

”Pentru a afla locul unde se află, a folosit pretextul nereal că o caută pentru a merge să-l ajute la lucru, deşi niciodată nu s-au purtat astfel de discuţii şi cu atât mai mult persoana vătămată nu a prestat niciun fel de activităţi pentru inculpat. Iniţial, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate de unde concubina a spus că aceasta este la magazinul situat la aproximativ 250 metri de locuinţa sa. A întors întors autoturismul şi s-a deplasat la magazin unde a purtat discuţii cu persoana vătămată solicitându-i acesteia să-i remită aurul găsit. Având în vedere refuzul acesteia a ameninţat-o cu moartea şi acte de violenţă, a urcat-o forţat în autoturismul său şi s-au îndreptat spre domiciliul acesteia”, se precizează în rechizitoriul Parchetului, construit după ce victima a depus plângere.

A găsit o sticlă din plastic în care se aflau mai multe bijuterii din aur, aproximativ 50 de piese
A găsit o sticlă din plastic în care se aflau mai multe bijuterii din aur, aproximativ 50 de piese

Bărbatul a avut de suferit

În drumul spre domicilul său, B.Romeo s-a adresat bărbatului din nou cu acte de violență. Bărbatul s-a speriat și i-a  dat acestuia tot aurul pe care îl mai avea acasă, aproximativ 45 de piese. După ce au fost efectuate perchezițiile la imobilele inculpatului, nu au fost identificate bunurile sustrase de la victimă. În instanță, bărbatul a mințit că a primit doar cinci inele, însă probatoriul a demonstrat contrariul spuselor inculpatului.

”Instanţa reţine că, într-adevăr, cantitatea de aur găsită de persoana vătămată, respectiv cantitatea care a ajuns în posesia inculpatului nu au fost determinate în mod cert. Cu toate acestea, pentru reţinerea comiterii unui furt, respectiv a unei tâlhării, cum este cazul de faţă, nu este necesară stabilirea în detaliu şi în afara oricărui dubiu a bunurilor sustrase. (…) Având în vedere rezultatul percheziţiei domiciliare şi declaraţiile concordante date de persoana vătămată în cursul urmăririi penale, coroborate cu declaraţiile martorilor rezultă dincolo de orice îndoială că între persoana vătămată şi inculpat a avut loc o predare a unor bijuterii, dintre cele găsite de aceasta din urmă”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care B. Romeo a fost condamnat în 11 noiembrie 2020 la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Condamnatului i s-a interzis dreptul de a se mai apropia de victima la mai puțin de 200 de metri pentru o perioadă de patru ani. Aurul cu pricina nu a fost revendicat de nimeni, arată adevarul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe