A fost respinsă propunerea privind taxele de parcare din Mamaia. Autoritățile locale nu s-au mai înțeles

Elena Avramescu 22.07.2022, 15:04
A fost respinsă propunerea privind taxele de parcare din Mamaia. Autoritățile locale nu s-au mai înțeles

Taxa de parcare din Mamaia a creat o reală polemică în ultimele zile, iar tariful perceput pentru aceasta, pe o singură zi, a înfuriat foarte mulți oameni, care compară prețul acesteia cu cel din parcările din stațiunile de lux europene. Este vorba despre celebra taxă de 96 de lei pe zi care rămâne valabilă în continuare.

Taxa de parcare în Mamaia rămâne neschimbată

După mai multe reclamații și nemulțumiri, primăria a propus să fie eliminată pe timpul nopții, însă consilierii locali au fost de acord cu scosul acesteia după orele 20:00, însă autoritățile locale nu s-au mai înțeles la votul final, astfel că nicio variantă din cele propuse n-a rămas în picioare. Conform patronatelor din turism, un număr de 60 de hoteluri din Mamaia pun la dispoziție locuri de parcare turiștilor.

În cursul zilei de joi, a fost convocat Consiliul Local Municipal a fost convocat, iar pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotărâre, fiind vorba despre suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa, iniţiatorul acestui proiect fiind chiar primarul Vergil Chiţac, care nu a mai fost prezent la ședință în cele din urmă.

În acest proiect era menționat faptul că parcarea să fie gratuită în stațiunea Mamaia în intervalul orar 22.00 – 08.00.

„Se aprobă suspendarea obligativităţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, zilnic, între orele 20 – 08.00, pânâ la 31 decembrie 2022, inclusiv”.

A fost respinsa propunerea privind taxele de parcare din Mamaia
Tarif parcare in statiunea Mamaia

După mai multe discuții, preşedintele de şedinţă a supus la vot proiectul de hotărâre, iar după aproximativ două ore de discuţii intense, consilierii au trecut la votarea acestui proiect. Au fost câteva probleme tehnice, astfel că mai mulţi consilieri nu au primit chestionarul unde trebuiau să îşi exprime punctul de vedere. După ce votul a fost reluat, s-a constatat că 10 consilieri au votat pentru, iar 14 s-au abţinut, prin urmare proiectul nu a fost aprobat.

Această suspendare ar fi însemnat o reducere de până la 48 de lei pe zi. Până la urmă, hotelierii au venit cu o alternativă, fiind și soluția salvatoare, astfel că au închiriat câteva mii de locuri de parcare de la primărie le vor da gratuit turiștilor.

Agenţii economici din Mamaia cred cu tărie că motivul pentru care staţiunea a avut mai puţini turişti până acum este strict legat de preţul parcării, mai ales că tariful de parcare pentru zona 0, așa cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, este de patru lei pe oră, preț valabil și în Constanța.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...