A fost potop în această seară la Craiova. O ploaie torențială cu grindină a creat haos pe străzile din oraș

Alexandrina Toader 08.06.2021, 20:27

Potop în această seară la Craiova. Pasajele au fost umplute de apă, iar mașinile au rămas blocate în bălți uriașe. În plus, subsolul Muzeului Olteniei a fost inundat, iar o stradă s-a surpat.

Potop în această seară la Craiova

La Craiova a început să plouă în jurul orei 17:30, iar cantitatea de apă a fost atât de mare încât șoferii abia mai puteau înainta în trafic. Mulți au oprit autovehiculele din cauza lipsei vizibilității, iar alții au rămas blocați. Canalizarea nu a mai făcut față și s-au format bălți uriașe, iar apa ajungea la aproape un metru în anumite zone. Unii șoferi au fost nevoiți să se descalțe și să înainteze prin apă ca să poată să împingă mașinile.

În Brestei, apa este aprope de geamul mașinii. Este catastrofal. A plouat foarte mult, a spus un șofer din Craiova.

Demisolul Secției de Istorie a fost inundat, iar apa a ajuns în zona de depozitare a muzeului.

Eu nu am văzut așa ceva până acum. Dacă se mai întâmplă să mai plouă la noapte, aceasta trebuie neapărat golită de apă, și nu poate fi preluată apa. Aici este zona de depozitare, expozițiile nu au fost afectate, a precizat Florin Ridiche, managerul Muzeului Olteniei.

A fost potop in aceasta seara la Craiova
Potop la Craiova

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au intervenit pentru a evacua apa și pentru a evita ca obiectele de patrimoniu să fie afectate de inundații.

Probleme mari au fost și pe strada Gheorghe Bibescu din oraș. Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, capacele de canalizare au sărit sub presiunea apei, iar acest lucru ar fi dus la prăbușirea asfaltului. Reprezentanții Primăriei au mers în zonă cu cei de la Compania de Apă pentru a găsi soluții. Strada a fost reabilitată în anul 2016 și nu mai era în garanție.

Urmăriți Impact.ro și pe