A fost emis cod galben de vijelii. Judeţele în care furtunile vor face prăpăd

Badea Violeta 22.06.2022, 11:20
A fost emis cod galben de vijelii. Judeţele în care furtunile vor face prăpăd

Veste proastă pentru toți românii! Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis miercuri, 22 iunie, un cod galben de vijelii. Astfel, vremea rea se va instala în mai multe județe din țară. Cei ce și-au programat activități în aer liber, în următoarea perioadă, vor fi nevoiți să renunțe la ele. Iată intervalul în care se anunță prăpăd!

Meteorologii anunță cod galben de vijelii. Ce județe sunt vizate

După o bună perioadă de timp în care temperaturile ridicate le-au dat bătăi de cap românilor, se pare că vremea schimbă foaia, din nou. În mai multe județe din țară vor exista fenomene meteorologice violente ce îi vor ține în casă pe oameni.

Experții ANM au transmis astăzi, 22 iunie, o atenționare meteo de cod galben de vijelii. Informarea este valabilă în intervalul 22 iunie, ora 10:00 și 22 iunie, ora 21:00.

În intervalul menționat sunt așteptate rafale de vânt cu viteze de 55…75 km/h. Acestea vor fi resimțite în cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali. De asemenea, la altitudini mari rafalele vor fi și mai violente. Mai exact, acestea vor depăși 90 km/h.

Meteorologii anunță intensificări ale vântului și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în restul Transilvaniei și a zonei montane, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Cod galben de furtuni si vijelii in mai multe judete din tara
Cod galben de furtuni si vijelii in mai multe judete din tara

Cum va fi vremea în București

Specialiștii ANM anunță pentru miercuri, 22 iunie, temperaturi ridicate. Concret, între orele 8:00 și 21:00, în Capitală, vremea va continua să fie frumoasă, dar şi extrem de călduroasă, mai ales la orele după-amiezii.

Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Valoarea maximă se ca încadra între 30 și 31 de grade Celsius.

Un val de căldură african a ajuns în România

Până pe data de 25 iunie, meteorologii anunță că ne vom confrunta cu un val de căldură african. Asta înseamnă că se vor înregistra valori extrem de ridicate pentru această perioadă. În unele zone ale țării, termomentrele vor indica chiar și 35 de grade Celsius.

„Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, adeclarat Elena Mateescu, citată de Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...