A fost activat Planul Roşu de intervenţie după o explozie într-un bloc din Carei. 11 persoane sunt rănite

Nicu Stan, Ozana Mazilu 27.02.2022, 11:38

A fost activat Planul Roşu de intervenţie după o explozie într-un bloc din Carei. 11 persoane sunt rănite. O explozie urmată de incendiu s-a produs duminică dimineaţa într-un apartament aflat la etajul 4 al unui bloc din Carei. Trei persoane au fost grav rănite în deflagrație.

Explozie într-un apartament din Carei. Sunt 11 victime

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie după ce o explozie s-a produs într-un bloc de locuințe din Carei, duminică dimineața. Trei persoane au fost rănite grav în deflagrație, iar în total sunt 11 victime.

ISU Satu Mare a anunţat că a fost solicitat şi sprijin aerian din partea elicopterului de la Jibou. Din câte se pare, explozia devastatoare ar fi fost generată de o acumulare de gaze.

Explozie intr-un apartament din Carei
Explozie intr-un apartament din Carei

Două persoane au refuzat internarea

”În acest moment, trei victime, care sunt intubate, sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente Satu Mare cu o ambulanţă SMURD (TIM), respectiv o ambulantă SAJ”, a transmis ISU Satu Mare.

Alte două persoane rănite au refuzat transportul la spital. Pompierii din Satu Mare au intervenit de urgenţă, duminică dimineața, după producerea exploziei la apartamentul din Carei. Deocamdată nu s-au anunțat cauzele care au dus la producerea exploziei. Urmează, cu siguranță, o anchetă care va arăta ce s-a întâmplat, de fapt.

Explozia, foarte puternică

”În acest moment, 7 echipaje ale pompierilor sătmăreni intervin cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înalţime şi 4 ambulanţe SMURD (3 cu echipaj de prim-ajutor, iar una de terapie intensivă mobila), pentru evacuarea şi acordarea îngrijirilor medicale victimelor rezultate în urma producerii unei explozii la apartamentul etajului 4, dintr-un bloc situat în P-ţa Avram Iancu, din Carei”, anunţă ISU Satu Mare.

Explozia a fost atât de puternică încât au fost distruse apartamentele de la etajele unu, doi, trei și patru.

Bucăți din blocul al cărui apartament a explodat au ajuns la sute de metri distanță

De asemenea, suflul exploziei a împrăștiat bucățile de piatră la sute de metri distanță. Au fost afectate și apartamentele blocurilor din jur, respectiv un hotel din apropiere. Nu în ultimul rând, mai multe mașini au fost avariate.

Bilanțul exploziei, făcut de pompieri

Pompierii au revizuit bilanțul exploziei: au fost 10 victime, din care trei au refuzat consultul medical, iar o persoană a refuzat transportul la spital. Un bărbat a fost transportat cu elicopterul la Oradea. A suferit arsuri pe 80% din corp.

Primăria din Carei caută acum soluții pentru locuitorii blocului care nu se pot întoarce în apartamentele lor din cauza exploziei.

Urmăriți Impact.ro și pe