„A existat un filmuleţ!” Avocatul lui Dan Diaconescu anunță că sunt probe video la dosar. Patronul OTV e cercetat pentru amor cu minore

Beatrice Dumitru 07.04.2023, 18:10
„A existat un filmuleţ!” Avocatul lui Dan Diaconescu anunță că sunt probe video la dosar. Patronul OTV e cercetat pentru amor cu minore

Dan Diaconescu a ajuns din nou după gratii. Acesta a fost reținut, în noaptea de joi spre vineri, de polițiștii din Constanța, după ce a fost acuzat de act sexual cu minore, iar procurorii cer arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Avocatul lui Dan Diaconescu a vorbit despre probele aflate la dosar, printre acestea și un filmuleț.

Ce spune avocatul lui Dan Diaconescu

Dan Diaconescu este acuzat „pentru comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile”, potrivit unui comunicat al IPJ Constanța. Anchetatorii susțin că fostul realizator de televiziune este suspectat că, în perioada septembrie 2020 – septembrie 2021, ar fi întreținut relații sexuale cu două minore, care, pe parcursul comieterii faptelor, împliniseră vârsta de 16 ani.

Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu, reținut sub acuzația de act sexual cu minore, a declarat că la dosar există un filmuleţ făcut cu scop de şantaj.

„A existat un filmuleţ!
Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

A existat un filmuleţ, nu ştiu dacă compromiţător, dar a existat un filmuleţ făcut în scop de şantaj. Nu pot să vă dau mai multe amănunte. În primul rând este o cauză care instrumentează presupuse fapte de natură penală săvârşite împotriva unor minori. Ştim foarte bine că şi şedinţele sunt nepublice, şi dosarul este nepublic, şi din cauza asta şi eu am fost extrem de surprins că foarte multe amănunte au transpărut în media”, a afirmat Alexandru Murărescu.

Dan Diaconescu ar putea fi arestat preventiv

Întrebat dacă Dan Diaconescu a întreţinut relaţii sexuale cu gemenele minore, avocatul a răspuns: „Dumnealui susţine că nu şi susţine vehement acest lucru”. De asemenea, acesta a mai spus că nu este adevărat că fostul realizator de televiziune le-a cunoscut pe fete la un hotel din Olimp.

Nu este adevărat, nu rezultă din actele dosarului o asemenea împrejurare”, a spus , Alexandru Murărescu.

Alexandru Murărescu a mai declarat că este posibil ca în câteva ore Dan Diaconescu să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Între 300 şi 400 de lei ar fi plătit Dan Diaconescu pentru a întreţine relaţii sexuale cu fetele minore, susţin surse din anchetă. Poliţiştii au descins în vila din Primăverii a lui Dan Diaconescu  în dimineața zilei de 6 aprilie și au ridicat două laptopuri şi mai multe telefoane.

În 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru şantaj, și a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017, în urma deciziei Tribunalului Ilfov. Dacă acum va fi găsit vinovat, la sentinţă i se va adăuga și perioada din condamnare pe care nu a mai executat-o, adică aproape trei ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...