A debutat programul Rabla Plus. Cea mai mare primă pentru achiziţia maşinilor full electric din Europa

Emanuela Pană 25.03.2020, 17:45
A debutat programul Rabla Plus. Cea mai mare primă pentru achiziţia maşinilor full electric din Europa

S-a dat startul Programului Rabla Plus! Persoanele care își doresc o mașină nouă electrică se pot adresa, de astăzi, dealer-ilor validaţi. Începând cu anul acesta, este sprijinită și achiziția de motociclete electrice. De la an la an, românii se bucură de sume importante primite din partea statului pentru a-și cumpăra mașini abia ieșite din fabrică.

A debutat programul Rabla Plus

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că astăzi demarează programul Rabla Plus 2020, iar cetățenii care vor o maşină full electric sau electric hibrid plug-in, pot accesa bani dintr-un fond de 140.000.000 lei, cu 45% mai mare decât în 2019.  În premieră, programul permite cetățenilor inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

„Am crescut bugetul pentru că ne-am stabilit un obiectiv mare pentru 2020: să punem pe şoselele României aproximativ 3000 de maşini nepoluante, adică acelaşi număr de autovehicule cumpărate prin Rabla Plus în toţi cei 4 ani de când există programul”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Cea mai mare primă din  Europa

Programul Rabla Plus oferă, al cincilea an la rând, cei mai mulți bani celor interesați de achiziționarea mașinilor electrice.

Premieră pentru Programul Rabla Plus! Permite achiziţia de motociclete full electric
Premieră pentru Programul Rabla Plus! Permite achiziţia de motociclete full electric

„Programul de anul acesta păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziția mașinilor full electric din Europa: circa 10.000 euro. În ceea ce privește achizițiile mașinilor hibrid plug-in, aceastea sunt susținute prin program cu circa 4500 de euro, iar motocicletele full electric cu peste 700 de euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculelor”, transmit reprezentanţii Ministerului Mediului.

Achiziția unui autovehicul nou nu este condiționată de casarea unui autovehicul uzat, însă, aceia care vor să se descotorosească de mașinile vechi și poluante, se vor bucura, în plus, de prima de casare stabilită prin programul Rabla Clasic, care este în valoare de 6.500 de lei.

Dacă cele două programe, Rabla Plus și Rabla Clasic, vor fi accesate simultan, sumele decontate din valoarea mașinii vor fi de aproximativ 11.300 de euro pentru mașinile full electric, 5800 de euro pentru mașinile hibrid plug-in și 1400 de euro pentru motocicletele full electric, însă nu mai mult de 50% din costul autovehiculului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...