A dat cu oţet pe ecranul de televizor şi laptop. Rezultatul este cu adevărat neaşteptat

Ioana Bucur 24.09.2021, 23:26
A dat cu oţet pe ecranul de televizor şi laptop. Rezultatul este cu adevărat neaşteptat

Când vorbim despre soluții ieftine și inedite care ne ajută să păstrăm curățenia în locuință, nu trebuie să ne gândim doar la celebrul bicarbonat de sodiu. Iată ce se întâmplă dacă dăm cu oțet pe ecranul de televizor și laptop, două dintre cele mai pretențioase suprafețe din casă.

Utilizări neașteptate ale oțetului

Alături de deja celebrul bicarbonat de sodiu, oțetul alb, care are o aciditate de 10%, este un ajutor de nădejde în orice gospodărie. Ne poate scăpa de petele de mucegai, curăță scurgerile din baie și bucătărie, ne scapă de mirosurile neplăcute, acoperă urmele de zgârieturi de pe mobilă și poate reda până și strălucirea obiectelor de argint.

Având o acțiune degresantă puternică, cu o cârpă înmuiată bine în oțet putem scoate petele de mucegai de pe o gamă largă de suprafețe, precum gresie, faianță, mobilă, haine, perdele de duș sau lambriuri din lemn.

Nu aveți nevoie de soluțiile din comerț pentru a vă desfunda scurgerile de la chiuvete, cadă sau duș. Turnați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pe țeava scurgerii, apoi adăugați o cană de oțet. După ce dispare spuma care se va forma după câteva secunde, deschideți robinetul de apă caldă și lăsați să curgă, timp de cinci minute, închideți și faceți la fel cu cel de apă rece. Spuneți adio mirosurilor urâte și acumulărilor de pe țeavă.

A dat cu oţet pe ecranul de televizor şi laptop. Rezultatul este cu adevărat neaşteptat

Ce se întâmplă dacă dai cu oţet pe ecranul de televizor şi laptop

Oțetul este, de fapt, inamicul numărul unu al mirosurilor neplăcute. Câteva felii de pâine îmbibate în oțet lăsate, timp de una sau două zile, într-un geamantan, un recipient pentru mâncare sau într-un portbagaj care au căpătat un miros urât, vă vor scăpa de problemă.

Zgârieturile de pe mobilă dispar imediat dacă sunt acoperite cu un amestec format din oțet și iod. Trebuie menționat că, în cazul în care mobila este închisă la culoare, se va adăuga mai mult iod.

Și cercurile lăsate pe obiectele de mobilier din lemn de paharele sau cănile uitate pot fi eliminate cu ușurință. Frecați zona, în direcția fibrei lemnoase, cu un amestec din părți egale de oțet și ulei de măsline.

De departe, printre cele mai pretențioase suprafețe din orice casă sunt ecranele laptopurilor și televizoarelor. Chiar și cele mai scumpe soluții de curățare din comerț pot lăsa urme nedorite. Ce e de făcut? Amestecă oțet și apă, în părți egale, într-un bol, înmoaie o carpă curată din microfibră în ea și sterge ecranele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...